N-VA Leuven vraagt stadsbestuur versnelling hoger te schakelen

Katrien Houtmeyers
Terwijl het stadsbestuur aangeeft pas in april nieuwe steunmaatregelen voor de Leuvense economie, de handel en de horeca te zullen treffen, vragen Katrien Houtmeyers en Lorin Parys van N-VA niet zo lang te wachten.

“Onze ondernemers hebben het moeilijk en hebben nu nood aan perspectief. Daarom hebben wij op de gemeenteraad van maandag ll. voorgesteld om alle taksen op ondernemen voor 2021 kwijt te schelden. Het stadsbestuur deelde ons mee dit te zullen bekijken, maar nu lezen wij dat er pas in april nieuwe maatregelen zullen komen. Wij roepen het stadsbestuur op niet zo lang te wachten. Onze handel en horeca hebben nu nood aan perspectief en het stadsbestuur kan dit perspectief bieden door nu al alle taksen op ondernemen kwijt te schelden voor 2021.”

Voor N-VA Leuven valt ook de promotaks hieronder. “Wij begrijpen oprecht het argument van het stadsbestuur niet dat het eigenlijk een lidgeld betreft en daarom niet wordt kwijtgescholden. Los van het feit dat deze promotaks door het stadsbestuur zélf wordt omschreven op de stadswebsite als een “belasting voor evenementen en promotie”, doet deze semantische discussie eigenlijk niets ter zake. Lidgeld of belasting, noem het zoals je wil, maar scheld ze kwijt en geef zo de handel en horeca een financieel duwtje in de rug”, aldus Katrien Houtmeyers.

Lees meer over