Mexicaans restaurant Vera Cruz geeft strijd niet op

10 september 2021 | 09u04 | Gepost door redactieleuven…
vera cruz
De voormalige zaakvoerders van het Mexicaans restaurant Vera Cruz langs de Kolonel Begaultlaan in Wilsele leggen zich niet zomaar neer bij de beslissing van de vrederechter om het pand te ontruimen. “Na 27 jaar bijdrage aan de stad Leuven verdienen onze klanten en het restaurant meer dan dit.”

Omdat het pand aan de Kolonel Begaultlaan in Wilsele ontzet werd, kon er geen uitbating meer plaatsvinden die gedurende bijna drie decennia door bvba Pancho's verzekerd werd. Dat dit zo snel gebeurde post-corona, heeft ervoor gezorgd dat bvba Pancho’s 'met pijn in het hart' de boeken diende neer te leggen. De zaakvoerders richtten nu hun pijlen op de toekomst. “Wij zijn totaal verbouwereerd dat het zover is kunnen komen, nadat we bijna 28 jaar ook onze bijdrage hebben geleverd in Leuven.”

Terwijl andere andere bedrijfjes of vzw nog niet weg moeten, was het dus plots wel einde verhaal voor Vera Cruz in het iconische Marie Thumas-gebouw. Eigenaar WDP verkocht de gebouwen aan Revive. Zij zullen het gebouw grondig renoveren en er een mix van wonen, werken en ontspanning huisvesten. Dat het een werk van lange adem wordt, hoeft niet gezegd. “Er zou ook plaats zijn voor horeca, dus waarom zouden wij op termijn ook ons plekje niet kunnen verwerven?”, bedenken de zaakvoerders zich.

Lees meer over