Medeoprichter van Waze komt naar Leuven

21 januari 2020 | 11u20 | Gepost door redactie
Medeoprichter van Waze komt naar Leuven
Uri Levine, medeoprichter van ‘s werelds grootste community-gebaseerde verkeers- en navigatie-app, komt begin mei naar het innovatiefestival and& in Leuven. Volgens databank Statista werd Waze in 2018 liefst 1.330.270 keer gedownload in ons land.
Het bericht Medeoprichter van Waze komt naar Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Google nam Waze in 2013 over, maar Levine zat in de tussentijd niet stil. Zo lanceerde de Israëliër vorig jaar nog Refundit, een app waarmee toeristen heel gemakkelijk de btw op hun aankopen kunnen recupereren. Refundit liet een van de eerste proefprojecten doorgaan op Brussels Airport.

Levine is ook medeoprichter, voorzitter of bestuurslid van FeeX, Engie, FairFly, Moovit, Seetree, WeTrip, Fibo & Livecare. Zijn visie is er specifiek op gericht om inefficiënte markten te verstoren en slecht functionerende diensten te verbeteren. Hij wil problemen oplossen waardoor de consument tijd en geld kan besparen en tegelijkertijd zijn positie kan versterken.

Op het tweejaarlijkse innovatiefestival, dat van 6 tot 9 mei 2020 plaatsvindt in de Leuvense binnenstad, zullen meer dan 150 nationale en internationale visionaire denkers, ondernemers, artiesten en academici vier dagen lang ruim 20.000 bezoekers inspireren. Eerder kondigde de organisatie onder meer al de komst van Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia en Chris Messina, uitvinder van de hashtag en Nassim Nicholas Taleb, ex-beursmakelaar op Wall Street en auteur van ‘The Black Swan’ (2007) aan.

Pieter Goiris, Intendant and&: “Vlaanderen wil zich nestelen in de top van innovatieve kennisregio’s in Europa. Het internationaal momentum van and& bouwt mee aan deze nieuwe dynamiek in Vlaanderen. Op and& tonen we innovatie uit Leuven aan de wereld, en innovatie van de wereld aan Leuven. Niet alleen de nieuwste technologische snufjes, maar ook hoe die nieuwe technologieën concreet een antwoord bieden op de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. En in het bijzonder hoe innovatie onze samenleving positief moet transformeren.”

Meer info: www.andleuven.com/nl?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Medeoprichter van Waze komt naar Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over