McDonald’s opent een tweede vestiging in Leuven en gaat op zoek naar een enthousiaste crew

hamburger
Binnenkort krijgt Leuven er een tweede McDonald’s restaurant bij op de Bondgenotenlaan. Franchisenemer David Cleynhens gaat deze zomer op zoek naar enthousiaste medewerkers om een ijzersterk team te vormen voor het nieuwe Leuvense restaurant.

Voor het nieuwe en tevens ook tweede McDonald’s restaurant in de Leuvense binnenstad biedt franchisenemer David Cleynhens 30 jobs aan voor enthousiastelingen die deel uit willen maken van het vaste team. Eveneens is hij ook op zoek naar 2 personen om de manager-functies te bekleden. Om het vaste team verder aan te vullen, zoekt het restaurant ook nog een 30-tal gemotiveerde studenten. Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks solliciteren via het emailadres personeelleuven@mcdodavid.be waarna weerhouden profielen worden uitgenodigd voor een gesprek. 

 “Diploma, ervaring, leeftijd, geslacht en afkomst zijn niet belangrijk. Bij ons is iedereen welkom en dat mag je absoluut letterlijk nemen. Zo bied ik mijn huidige anderstalige medewerkers in Leuven tijdens de werkuren gratis Nederlandse lessen aan om zich efficiënter te integreren. We zijn écht op zoek naar een juiste attitude, motivatie, een goede portie enthousiasme, maar vooral een brede glimlach. Voor kandidaat-managers zijn het aansturen en coachen van mensen cruciaal,” geeft David aan.

Voor de opening krijgen alle geselecteerde kandidaten opleidingen om operationele kennis en praktische vaardigheden zoals hygiëne- en voedselveiligheidsregels onder de knie te krijgen. Bovendien leren ze soft skills op de werkvloer, zoals teamwork en klantgerichtheid. Ook coronamaatregelen om zichzelf, het team en klanten maximaal te beschermen, komen hier uitgebreid aan bod. De opleidingen duren in het totaal 3 maanden voor managers, 125 opleidingsuren voor elke vaste medewerker en ongeveer 25 uren per student. 

“Een restaurant valt of staat met zijn werknemers. Mijn medewerkers zijn dagelijks het gezicht van McDonald’s voor onze klanten en daarom draag ik de ontwikkeling van mijn mensen hoog in het vaandel,” benadrukt David. 

David Cleynhens is geen groentje in het vak. Naast franchisenemer van het restaurant in Sint-Truiden dat eerder dit jaar de deuren opende, is hij ook franchisenemer van de McDonald’s restaurants in Maasmechelen, Kampenhout en Leuven (Oude Markt), en neemt hij nu ook het tweede restaurant in Leuven voor zijn rekening.

Lees meer over