Louise maakt boeketten voor podiumceremonie WK

21 september 2021 | 14u03 | Gepost door annpeeters
louise
WK

Leuven verwelkomt de wielrenners voor de 2021 UCI Road World Championships van 23 tot 26 september. Dat is ondertussen geweten, wie in de buurt van Leuven woont of werkt, kan er niet naast kijken. Wat niet iedereen weet, is dat de winnende renners en rensters met in Leuven geteelde bloemen worden gevierd.  

Louise, de floriste achter Tilia Flowers, maakt de bloemencreaties voor de podiumceremonie van het WK wielrennen. "Geen bloemen met pesticiden, maar blije, ecologische bloemen. In mijn huishouden probeer ik zo ecologisch mogelijk te werk te gaan, ik kook enkel met groenten van het lokaal veld, ik verplaats me vooral met de fiets. Waarom zou ik dan bloemen gebruiken die je niet eens mag weggooien op de composthoop?", zegt Louise Vanderlinden.   

Louise gebruikt voor de boeketten voor de 2021 UCI Road World Championships bloemen van ’t Plukgeluk in Heverlee en Fleur Locale in Kessel-Lo. Twee bloementuinen waar klanten doorgaans zelf hun boeket plukken. Helen, van ’t Plukgeluk legt uit: ‘Geen milieubelastend transport, geen gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen, maar bloemen, geteeld met zorg voor een levende, gezonde bodem, ook goed voor de bijtjes. Omdat we vaker vragen krijgen van floristen die bewust bloemen van hier willen gebruiken, telen we nu ook in beperkte mate specifiek voor hen." Liesbeth van Fleur Locale vult aan: ‘Wij zijn heel blij dat de organisatoren van de 2021 UCI Road World Championships het verhaal van duurzaam en lokaal, geteelde bloemen mee uitdragen. Zo beseffen meer mensen dat ze kunnen kiezen voor een ecologisch alternatief."

Louise
Foto: Leentjeloveslight

Lees meer over