Liefst Leuven: “Koop online bij Leuvense handelaars”

3 April 2020 | 11u33 | Gepost door redactie
Liefst Leuven: “Koop online bij Leuvense handelaars”
Handelsorganisatie Liefst Leuven heeft, samen met de stad Leuven, een nieuw platform gelanceerd om de handelaars in groot Leuven een hart onder de riem te steken in coronatijden. Op www.webshoppeninleuven.be bundelen ze het online aanbod van meer dan 300 Leuvense winkels en horecazaken.
Het bericht Liefst Leuven: “Koop online bij Leuvense handelaars” verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Ondernemers hebben het enorm moeilijk in deze coronatijden”, zegt Tine Vandeweerd van Liefst Leuven. “Ze moeten gedwongen sluiten of verliezen een groot deel van hun cliënteel. Het valt me op dat de creativiteit bij de ondernemers wel is toegenomen. Fietskoeriers, paspakketten, proeverijen, … hun vindingrijkheid is hartverwarmend. Op een of andere manier gaan ze niet neerslachtig in een hoekje zitten, maar houden ze hoop. Dat is mooi om te zien.”

Net om die reden besloot ook Liefst Leuven hen een duwtje in de rug te geven. “Het leek ons een goed idee om alle ondernemers – van horeca, handelaars, ketens en franchisenemers tot lokale ambachten – die online iets te bieden hebben, producten die je nadien kan afhalen of die geleverd worden, op één website te bundelen. Om dus alle online producten die ze aanbieden, op die website op te nemen. Zo heeft de klant onmiddellijk een goed zicht op wat hij lokaal online kan kopen.”

Liefst Leuven startte in het Leuvens kernwinkelgebied, maar intussen sloten al meer dan 300 ondernemers, uit alle uithoeken van Leuven, zich aan. “Ze zijn vooral heel dankbaar dat er in deze moeilijke tijden een extra kanaal wordt opgezet om hun producten in de kijker te zetten”, vervolgt Vandeweerd. “Sommigen beweren dat ze wel degelijk veel bestellingen binnenkrijgen via onze site. Daar zijn we natuurlijk heel blij om.”

Hoewel het platform een goednieuw idee was dat in enkele dagen tijd vorm kreeg, zal het ook na de coronacrisis blijven bestaan. “Ook na corona zal het platform een extra hulp zijn voor onze lokale handel en horeca”, besluit Vandeweerd.

Ook zin om lokaal online te shoppen? Surf dan naar www.webshoppeninleuven.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Liefst Leuven: “Koop online bij Leuvense handelaars” verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over