Leuvense wijnbistro Convento bij beste Michelin-adressen voor wijnliefhebbers

18 november 2019 | 16u49 | Gepost door redactie
Leuvense wijnbistro Convento bij beste Michelin-adressen voor wijnliefhebbers
De inspecteurs van Michelin hebben vandaag hun nieuwe gids voorgesteld met de niet te missen restaurants voor de lekkerbekken. Naast sterren en vorkjes bevat de gids ook lijstjes met bijzondere adressen per categorie zoals: een fijn terras, biologische keuken, restaurant met zicht op zee… En een lijstje met de 18 beste adressen voor wijnliefhebbers in Vlaanderen. Eén ervan is Convento Wijnbistro in de Mechelsestraat in Leuven.
Het bericht Leuvense wijnbistro Convento bij beste Michelin-adressen voor wijnliefhebbers verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Een knap gerecht nog een tikkeltje hoger tillen met het gepaste glas wijn, dat doen wij bij Convento het liefst. Maar evenzeer een goed gebalanceerd gerecht zoeken bij een nieuwe wijn”, zegt eigenaar en sommelier Stéphane Godfroid. Hij benadrukt dat bij Convento nog altijd hetzelfde motto geldt als toen alles tien jaar geleden begon als kleine wijnbar en-winkel: voor elke smaak en voor elke portemonnee een prachtige wijn vinden. “Het is even plezierig om beginnende wijndrinkers een leuke ontdekking voor te stellen als aan wijnfreaks een zeldzame fles – aan een scherpe prijs – uit onze wijncollectie van ruim 300 flessen aan te bieden.”

Stéphane Godfroid is bijzonder blij met de mooie woorden over Convento in de gloednieuwe Michelin-gids. Convento wordt ook nog eens speciaal genoemd bij de ‘aanraders’ in Leuven. “De laatste maanden van het jaar zijn altijd bijzonder druk, zowel in de wijnbistro met familie- en bedrijfsfeestjes als in de wijnwinkel met de bestellingen van feestwijnen en eindejaarscadeaus. Deze vermelding is een stimulans om een tandje bij te steken en onze klanten en gasten nog meer te verwennen”, besluit Godfroid. “Want dat is toch waarom we elke dag gepassioneerd de deur van onze winkel en bistro openen.”

Het bericht Leuvense wijnbistro Convento bij beste Michelin-adressen voor wijnliefhebbers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over