Leuvense start-up brengt tuinieren opnieuw tot leven

6 April 2020 | 13u44 | Gepost door redactie
Leuvense start-up brengt tuinieren opnieuw tot leven
Met Moes Garden brengen vier studenten de moestuin bij iedereen in huis. Hun Moesbox ontzorgt de klant en biedt praktische oplossingen bij het tuinieren.
Het bericht Leuvense start-up brengt tuinieren opnieuw tot leven verscheen eerst op Leuven Actueel.

De lente staat voor de deur en het tuinierseizoen is aangebroken. Vroeger deed iedereen hieraan mee, nu gaan de mensen steeds vaker kleiner wonen en hebben ze het druk met hun job. Het kweken van gezonde groenten en kruiden laat men links liggen. Daarom maakt Moes Garden tuinieren weer toegankelijk voor iedereen. Zelfs mensen zonder tuin en met weinig tijd krijgen zo de mogelijkheid om hun eigen biologische groenten te kweken.

Een wandeling door Moes Garden

“Moes Garden wil ’s werelds grootste en meest toegankelijke platform worden, waar iedereen kan leren hoe ze hun eigen groenten moeten kweken”, aldus de enthousiaste CEO Jens. “Het is een onderneming met twee grote vertakkingen, enerzijds de Moesbox, anderzijds de community.”

De Moesbox-tak omvat een compacte plantenbak die perfect past op zelfs de kleinste terrassen en voorzien is van een ingebouwd irrigatiesysteem, wat zeer handig is voor de vier studenten, die hun planten steeds vergeten water te geven. En zij zijn zeker niet de enige. Verder biedt Moes Garden een volledig pakket aan: alles wat nodig is om een gezonde moestuin te bouwen, is aanwezig in de box. Dit gaat van potgrond over planten tot worteldoeken. De tweede tak wordt gevormd door het platform waarop een community tot stand komt, die  mensen verbindt om samen te tuinieren. Zelfs zij met weinig ervaring en die toch willen leren, kunnen terecht bij de handige how-to-video’s of design tips van Moes Garden.

De ontkieming van Moes Garden

Moes garden begon in februari als een klein zaadje en groeide al snel uit tot een ambitieuze onderneming. Samen met een aantal gedreven testklanten werken de studenten aan een Moesbox die feilloos aansluit bij de noden van iedere beginnende tuinier. In samenwerking met een geoefende schrijnwerker en gebruikmakend van kwalitatief hout liggen de eerste Moesboxes in de zomer in de winkel voor 99 euro.

Een bloeiende toekomst

De eerste Moesbox beperkt zich tot het kweken van allerhande kruiden. Na een aantal succesvolle maanden kan het productgamma uitgebreid worden met grotere boxes, waar de klant ook diverse groenten in kan kweken. Daarnaast zijn er ook al ideeën rond een luxueuzer design of willen we nieuwe technieken toevoegen om de klant nog meer te ontzorgen, zoals bijvoorbeeld LED-lampjes om zonlicht te simuleren zodat de Moesbox ook binnen kan staan.

 

Het bericht Leuvense start-up brengt tuinieren opnieuw tot leven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over