Leuvense economische delegatie trekt naar Stuttgart om cont(r)acten te maken

20 november 2019 | 13u37 | Gepost door redactie
Leuvense economische delegatie trekt naar Stuttgart om cont(r)acten te maken
Van 18 tot en met 20 november organiseerden Leuven MindGate en VOKA Vlaams-Brabant opnieuw een zakelijke internationale missie. Met de steun van KU Leuven, Provincie Vlaams-Brabant, VOKA en Stad Leuven trokken 30 Leuvense ondernemers onder leiding van burgemeester Mohamed Ridouani naar de regio rond het Duitse Stuttgart, het mekka van de hoogtechnologische maakindustrie in Europa.
Het bericht Leuvense economische delegatie trekt naar Stuttgart om cont(r)acten te maken verscheen eerst op Leuven Actueel.

De bestemming Stuttgart was niet zomaar lukraak gekozen. Eerst en vooral is Stuttgart de hoofdstad van de economisch florerende regio Baden-Württenberg in het zuidwesten van Duitsland. Bekend om haar auto-industrie – de hoofdkwartieren van onder meer Porsche, Mercedes en Bosch zijn er gevestigd – heeft de regio heel wat raakpunten met de Leuvense bedrijven.
Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven en delegatieleider: “Deze missie is belangrijk voor de Leuvense regio. We hebben hier veel contacten gelegd, en een pak kansen op samenwerking en projecten kunnen benutten. Dat is van groot belang om in onze eigen regio extra werkgelegenheid te kunnen creëren.”

“Stuttgart zet immers hoe langer hoe meer in op de ‘hoogtechnologische maakindustrie’”, zegt Johan Merlevede van Leuven MindGate. “Ook in Leuven leveren heel wat bedrijven technologie voor deze sector. Denk maar aan de zelfrijdende auto’s van de toekomst… daar zijn heel wat Leuvense bedrijven intensief mee bezig. De ‘maak-sector’ is een groeiende sector en wint aan economisch belang. Zo heeft Flanders Make, – het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie – in Leuven een belangrijke vestiging. We wilden Leuven en Stuttgart met deze zakelijke missie dichter bij elkaar brengen.”

Leuven neemt het voortouw
De Leuvense delegatie stond onder leiding van burgemeester Mohamed Ridouani en bestond uit vertegenwoordigers van de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant, de kennisinstellingen imec, Flanders Make en KU Leuven, Leuven MindGate, VOKA en een twintigtal bedrijfsleiders uit de Leuvense regio. Ook Flanders Investment & Trade werd nauw betrokken bij deze handelsmissie.
De Leuvense ondernemers bezochten er onder meer Daimler en SEW Eurodrive en hadden de kans ook veelbelovende bedrijven uit de regio te ontmoeten.
Gilbert Declerck, voorzitter van de raad van bestuur van Leuven MindGate: “We willen internationaal tonen wat de Leuvense ondernemingen te bieden hebben. Door met deze delegatie naar Stuttgart te trekken, krijgen heel wat deelnemers de kans om daar contacten te leggen met bedrijven die daar aan de top staan in hun sector. Daarnaast is het ook een surplus dat de ondernemers in Stuttgart nu Leuven weten te liggen.”
Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka Vlaams-Brabant: “Het was fijn te zien hoe men in Duitsland opkeek van wat wij vanuit Vlaams-Brabant te bieden hebben. Ik ben er zeker van dat deze waardevolle contacten ook tot contracten zullen leiden.”

Het bericht Leuvense economische delegatie trekt naar Stuttgart om cont(r)acten te maken verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant