Leuvense bedrijven steunen inzamelactie voor daklozen

19 december 2019 | 07u04 | Gepost door redactie
Leuvense bedrijven steunen inzamelactie voor daklozen
Het Belgische Apothekers Forum, CAW Oost-Brabant en Bringme hebben de handen uit de mouwen gestoken om tijdens de feestdagen mensen op te roepen om verzorgingsproducten in te zamelen voor dakloze mensen. Van 9 tot 13 december gaf Bringme zijn Leuvens netwerk met meer dan 10.000 gebruikers de kans om de verzorgingsproducten te doneren in hun Bringme Box. Het resultaat? Meer dan 2.000 producten. Het CAW zal de ongebruikte producten onder de vorm van verzorgingspakketten bezorgen aan dak- en thuisloze mensen.
Het bericht Leuvense bedrijven steunen inzamelactie voor daklozen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Voor dakloze mensen is een warme winteropvang en brood op de tafel de eerste prioriteit, vaak ten koste van de eigen gezondheid en hygiëne. Daarom zette het Belgische Apothekers Forum ook dit jaar samen met het CAW een actie op touw om ongebruikte verzorgingsproducten in te zamelen. Deze actie is gestart op 7 oktober en loopt tot eind december. Om het bereik van de actie te vergroten, sloot Bringme aan. Een twintigtal Leuvense organisaties en woongebouwen namen deel, waaronder Stad Leuven, Acerta, KBC, De Hoorn, Bio-Planet, OKay, Boerenbond & Landelijke Gilden, De Ark, Twist, Imec, Fluvius, Fluxys en ADD.

Doneren in één click
De Leuvense Bringme gebruikers kregen een e-mail met een QR-code. Deze konden ze scannen aan hun box waarna een inzamelcompartiment zich opende waarin ze de ongebruikte verzorgingsproducten konden doneren. CAW stelt hiermee verzorgingspakketten samen voor de daklozen.

Jo Vandebergh, CEO van Bringme: “De Bringme Box is op zich al de meest duurzame manier om online bestellingen te laten leveren, maar we willen ook ervaren hoe we voor andere maatschappelijk verantwoorde initiatieven de kracht van ons netwerk kunnen inzetten. Door het donatieproces te vereenvoudigen en vlekkeloos te laten verlopen, kunnen we de solidariteit onder de mensen vergroten.”

Persoonlijke hygiëne is een basisrecht
Het CAW onderstreept het belang van een dergelijke grootschalige inzet voor dakloze mensen: “Zelfzorg is belangrijk, niet alleen voor je gezondheid, ook voor je eigenwaarde. Persoonlijke hygiëne is een basisrecht van elke mens. Verzorgingsproducten zijn nochtans niet goedkoop. Daarnaast beoogt de actie ook de mensonwaardige situatie van dakloze mensen in de kijker te zetten. Tijdens de winter is het extra belangrijk dat we tegemoet komen aan de behoeften van deze mensen”, zegt Greet Monstrey van CAW Oost-Brabant.

Het bericht Leuvense bedrijven steunen inzamelactie voor daklozen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant