Leuvens technologiebedrijf Bringme ziet aanvragen van bedrijven verdubbelen

3 maart 2020 | 10u55 | Gepost door redactie
Leuvens technologiebedrijf Bringme ziet aanvragen van bedrijven verdubbelen
Het Leuvense technologiebedrijf Bringme zag sinds de uitbraak van het coronavirus in januari het aantal aanvragen om de inkomruimte van bedrijven te automatiseren voor pakketbeheer of bezoekersbeheer, verdubbelen. Bedrijven zoeken meer en meer structurele oplossingen om de plaats waar de meeste bacteriën en virussen het bedrijf binnendringen, zoals de receptie, te vrijwaren van ziektes zoals het coronavirus.
Het bericht Leuvens technologiebedrijf Bringme ziet aanvragen van bedrijven verdubbelen verscheen eerst op Leuven Actueel.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO riep op 27 februari bedrijven wereldwijd op om maatregelen te nemen tegen het coronavirus. Thuiswerken en het desinfecteren van de werkplek zijn mogelijke tijdelijke oplossingen, maar bedrijven denken steeds meer na over wat ze structureel kunnen veranderen om menselijke interactie (o.a. in tijden van epidemieën) te verminderen.
“Een verminderd menselijk contact bij het ontvangen van personen en pakjes is in de huidige internationale economie cruciaal. Die oplossing is niet enkel tijdens epidemieën relevant, maar verbetert het hele jaar door de veiligheid en efficiëntie in de receptieruimte”, stelt Jo Vandebergh, CEO van Bringme.

Receptie meest kwetsbare plek van bedrijven
De kwetsbaarste plek van bedrijven is het onthaal, waar bezoekers, leveranciers en koeriers in contact komen met de (interne) medewerkers van het bedrijf. Naargelang de schaal van het bedrijf komen er bij Belgische bedrijven tussen 15 en 30 koeriers en leveranciers per dag. Gemiddeld genomen, zijn ongeveer de helft daarvan koeriers die een pakje komen afleveren of ophalen. Om nog maar te zwijgen van het aantal bezoekers die een bedrijf dagelijks over de vloer krijgt.
“Veel menselijke interactie brengt grotere risico’s voor de overdracht van een virus met zich mee. We zien dat bedrijven zich in tijden van het coronavirus daar nu ernstige zorgen om maken. We kregen al dubbel zoveel aanvragen sinds de uitbraak van het virus in vergelijking met dezelfde periode het jaar voordien”, zegt Jo Vandebergh.

Bezoekers en pakjes ontvangen zonder menselijke interactie
Het Leuvens bedrijf zorgt er met zijn Bringme Box voor dat bedrijven pakjes kunnen ontvangen zonder menselijk contact. Die boxen hebben bovendien een innovatieve antibacteriële bovenlaag die gelijkaardig is aan de richtlijnen die het WHO nu meegeeft rond de behandeling met antibacteriële sprays. Daarnaast zorgt Bringme er ook voor dat bezoekers zichzelf kunnen aanmelden bij een bedrijf, zonder tussenkomst van een receptionist. Receptionisten worden vaak gezien als een ‘zwakke schakel’, omdat ze de draaischijf zijn in het bedrijf en ze het vaakst in contact komen met (ziektekiemen van) bezoekers van buiten het bedrijf.
“We mogen niet pessimistisch zijn, maar één zieke werknemer zou het werk in een bedrijf helemaal kunnen stilleggen. Dat zagen we gebeuren bij Unilever in Italië, maar kan ook hier bij ons. Stel dat er een werknemer bij een start-up of zelfs (middel)groot bedrijf besmet zou raken, kan dat een enorme impact hebben. Ook bij ons eigen bedrijf hebben we inmiddels een corona preventieplan voor medewerkers en bezoekers geïmplementeerd”, besluit Vandebergh.

Bringme is een internationaal technologiebedrijf met hoofdzetel in Leuven. Het bedrijf werkt in synergie met andere bedrijven, vastgoedontwikkelaars en retailers om via de Bringme Box de manier waarop mensen online bestellingen ontvangen te veranderen. De Bringme Desk automatiseert dan weer het ontvangen van bezoekers in bedrijven. Samen met de Bringme Bell, Lock en Manager, wordt alles wat een gebouw binnen en buiten gaat volledig geautomatiseerd. Op die manier creëren we een unieke ervaring die mensen terug geeft wat hen het meest gelukkig maakt: tijd. Vandaag bestaat het netwerk van Bringme uit meer dan 1000 bedrijven en gebouwen en maken we meer dan 250 000 mensen blij. We zetten ons netwerk strijdvaardig in als hefboom om klimaatneutraliteit te kunnen bereiken.

Het bericht Leuvens technologiebedrijf Bringme ziet aanvragen van bedrijven verdubbelen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over