Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani trapt 24-uurs ‘smart city’ hackathon af

30 november 2019 | 11u22 | Gepost door redactie
Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani trapt 24-uurs ‘smart city’ hackathon af
Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani heeft in Heverlee de start gegeven van een 24-uurs hackathon over ‘smart cities’. De Raccoons Groep, een koepelbedrijf van verschillende technologiestart-ups, wil met de hackathon nieuwe oplossingen uitvinden om de stad meer leefbaar te maken, in Leuven of elders in Vlaanderen.
Het bericht Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani trapt 24-uurs ‘smart city’ hackathon af verscheen eerst op Leuven Actueel.

“We zijn graag actief met technologie en zijn zelf natuurlijk ook burger. Met deze hackathon willen we exploreren of en hoe we het openbare leven in Leuven en elders verder kunnen vereenvoudigen met technologie. Erg bijzonder is dat het event is ontstaan vanuit de buik van onze organisatie. Wij geven onze collega’s alle logistieke steun en nemen ook zelf deel. Overigens doet liefst tachtig procent van ons bedrijf mee”, vertelt een enthousiaste medeoprichter Michiel Vandendriessche.

Verschillende uitdagingen
Raccoons is actief in onder meer artificiële intelligentie en het internet of things en innoveert voor klanten met de ontwikkeling van nieuwe prototypes. Een vijftal teams zal voor deze hackathon 24 uur lang deze vaardigheden inzetten om onder meer:
• een augmented reality-applicatie te bouwen die Nederlandse en Franse ondertitels verandert naar het Engels, wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor buitenlandse studenten in Leuven
• een systeem te ontwikkelen dat met sensoren automatisch afvaltypes detecteert en gebruikers aangeeft in welke vuilnisbak ze hun afval moeten stoppen
• duidelijk te maken dat men parkingticketjes in Leuven gemakkelijk kan nabootsen, en hoe de stad dit kan vermijden
• een telefoonbot te ontwikkelen voor noodcentrales of callcenters die woorden herkent en meteen acties onderneemt, zoals bijvoorbeeld ‘brand’ of ‘ongeval’.

Het bericht Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani trapt 24-uurs ‘smart city’ hackathon af verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant