Leuvens bedrijf Guardsquare is Scale-up van het Jaar

9 oktober 2019 | 16u52 | Gepost door redactie
Vector BROSS geeft deze maand gratis webshops weg tot eind 2020
Het Leuvense softwarebedrijf Guardsquare, dat ruim 4 miljard mobiele apps beveiligt, is door de Vlaamse regering verkozen tot Scale-up van het Jaar. Dat gebeurde tijdens de galashow waarop ook de Onderneming van het Jaar werd bekendgemaakt. Interessant detail: Guardsquare is het bedrijf van ex-judoka Heidi Rakels.
Het bericht Leuvens bedrijf Guardsquare is Scale-up van het Jaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Heidi Rakels scheerde jarenlang hoge toppen als topjudoka. Zo  behaalde ze brons op de Olympische Spelen in Barcelona in 1992. Maar van opleiding is ze softwareprogrammeur. Daarom richtte ze na haar judocarrière, samen met haar partner Eric Lafortune, Guardsquare op. Onder haar klanten mag ze grote, wereldwijde bedrijven in de financiële sector en de media rekenen.

Vijf jaar geleden schakelde Guardsquare een versnelling hoger toen fintechpionier Jurgen Ingels erin investeerde. De voorbije drie jaar wist het bedrijf haar omzet zelfs te verdriedubbelen. Begin 2019 verkochten Heidi en Eric de meerderheid van Guardsquare aan de Amerikaanse investeerder Battery Ventures. Kwestie van ook een forse groei in de VS te bewerkstelligen.

En daar stopt het niet, want Guardsquare heeft grote ambities. Vandaag draait het bedrijf een recurrente omzet van 7 miljoen dollar, over vijf jaar zou dat 100 miljoen dollar moeten zijn, wat gelijkstaat aan een gemiddelde groei van 70 procent per jaar.

Het bericht Leuvens bedrijf Guardsquare is Scale-up van het Jaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant