Leuvenaar krijgt Stella Artois bierglazen onder de stadskerstboom

14 december 2019 | 09u19 | Gepost door redactie
Leuvenaar krijgt Stella Artois bierglazen onder de stadskerstboom
Leuvens bierbrouwer AB InBev deelt vanaf zaterdag 14 december 2019 duizenden Stella Artois bierglazen uit als Leuvens kerstgeschenk. “Stella Artois maakt al generaties lang deel uit van het leven van de Leuvenaar. Toch weten slechts weinigen dat Stella Artois in 1926 ontstond als een kerstbier. Die traditie eren we dit jaar”, zegt Julie Dejonghe, brand manager voor Stella Artois. “Stella, Latijns voor ster, verwees oorspronkelijk naar de kerstster en ook die plaatsen we symbolisch terug op de stadskerstboom op de Grote Markt.” De glazen kunnen de twee weekends voor Kerstmis opgehaald worden in een standje naast de kerstboom op de Grote Markt.
Het bericht Leuvenaar krijgt Stella Artois bierglazen onder de stadskerstboom verscheen eerst op Leuven Actueel.

AB InBev benadrukt met deze actie ook nog eens haar lokale verankering. “We zijn de thuis van vele hoogkwalitatieve bieren en hebben ervoor gezorgd dat onze bieren zich wereldwijd thuis voelen. Thuis is bovenal waar onze brouwtraditie eeuwen geleden startte, in Leuven en de rest van België,” zegt Laure Stuyck, woordvoerder AB InBev. Om dat te vieren onthulde de brouwer midden 2019 een nieuwe Belgische identiteit: Home of Beer. Ook het uitdelen van deze Stella Artois glazen eert zowel het Belgische als het AB InBev erfgoed en de rijke biercultuur. AB InBev dankt ook de stad Leuven om de boom te mogen decoreren met de iconische Stella Artois ster.

Oorsprong als kerstbier en kerstgeschenk

De oorsprong van de AB InBev brouwtradities gaat terug tot 1366 in Leuven, waar de oorspronkelijke brouwerij Den Hoorn werd opgericht. Den Hoorn, een wereldvermaard brouwinstituut, legde de basis van de kwaliteit, smaak en standaard waarvoor Stella Artois vandaag bekend staat. Ter ere daarvan wordt het symbool van de brouwerij Den Hoorn trots in het embleem weergegeven.

De brouwerij was eeuwen geleden zo geliefd dat een speciaal lot werd gebrouwen als kerstgeschenk voor de Leuvenaars. Dit speciaal gebrouwen bier was het eerste dat officieel “Stella” in zijn naam droeg. “Stella”, ster in het Latijn, verwijst dus naar de kerstster en die vind je vandaag nog steeds op elk flesje Stella Artois. Omdat het kerstbier zo’n succes was werd later besloten het bier het hele jaar rond te brouwen. Zo was Stella Artois een feit.

Stella Artois export

Stella Artois, het Belgisch icoon, is vandaag het vierde meest gewaardeerde biermerk in de wereld en blijft zeer snel groeien, met vorig jaar nog eens een stijging van 5,2% in wereldwijde verkoop en een 8% stijging in export vanuit België. Sinds 2014, zijn de Stella Artois exportvolumes vanuit België verdubbeld.

Het bericht Leuvenaar krijgt Stella Artois bierglazen onder de stadskerstboom verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over