Leuven lanceert gratis coaching voor ondernemers

28 oktober 2021 | 20u34 | Gepost door annpeeters
coaching
Tijdens de inspiratiedag voor handel en horeca vorige week lanceerde de stad officieel een aanbod voor gratis coaching voor zijn handelaars en horecaondernemers. Externe coaches en vakspecialisten werpen mee een frisse blik op hun zaak. Ze helpen hen versterken wat al goed is en geven suggesties over wat nog beter kan. Het maakt niet uit of het een bestaande waarde of startende onderneming is, iedereen kan dit gratis professioneel advies krijgen.

“Leuven is een schitterende stad om handel in te drijven. Steeds meer jonge ondernemers wagen de sprong. Onze stad biedt haar bezoekers immers vele vernieuwende winkelconcepten aan. We zien een trend ontstaan waarbij vooral kleinere en gespecialiseerde handelszaken zich hier ontwikkelen. Voor hen is het niet altijd even evident om zelf alle kennis in huis te hebben. Het kan dan erg nuttig zijn om eens naar een specialist te luisteren die nieuwe kennis en inzichten aanbrengt. Maar ook voor ondernemers uit de handel en horeca met een langere staat van dienst bieden we zeker interessante coachingsessies aan, zodat ook zij met een frisse blik naar hun zaak kunnen kijken en verder kunnen doorgroeien”, zegt Leuvens schepen van handel Johan Geleyns.

Uiteenlopende onderwerpen
De stad biedt zeven verschillende coachings aan over uiteenlopende onderwerpen. Ze bestaan zowel voor handel als voor horeca. Het gaat om een verkooptraining, een sessie over innovatieve trends en vernieuwing, hulp bij de optimalisatie van de winkelinrichting met etalageadvies, een doorlichting van marketing en de communicatiestrategie, hulp bij de ontwikkeling en bijsturing van sociale media, een sessie over kostenbeheer of een HR- doorlichting met ondersteuning van het personeel.

Maatwerk
Het gaat telkens om maatwerk, afgestemd op de onderneming met een coach die specifieke ervaring heeft met het type zaak dat hij of zij begeleidt. Hiervoor werkt de stad samen met “The Coaching Collective”. Voor de ondernemers is deze individuele training gratis. Zij kunnen twee gratis sessies van gemiddeld zes uur aanvragen. De uren worden verspreid over verschillende momenten zodat er voldoende tijd is om te reflecteren en tips in de praktijk om te zetten.

“Stilstaan is achteruitgaan. Daarom investeert de stad het komende jaar 220 000 euro in deze coachings. We willen onze handel en horeca ook in de toekomst blijvend ondersteunen. Zij zijn immers onze partner om te zorgen dat Leuven een bloeiende stad blijft, boordevol beleving”, besluit schepen van handel Geleyns.

Lees meer over