Landelijke Thuiszorg verlaagt drempels voor opleiding tot knelpuntberoep

10 december 2019 | 11u15 | Gepost door redactie
Landelijke Thuiszorg verlaagt drempels voor opleiding tot knelpuntberoep
De vraag naar enthousiaste werkkrachten in de zorgsector is heel hoog. Landelijke Thuiszorg uit Wijgmaal wil mensen die nog twijfelen, over de streep trekken door de opleiding in stappen aan te bieden.
Het bericht Landelijke Thuiszorg verlaagt drempels voor opleiding tot knelpuntberoep verscheen eerst op Leuven Actueel.

Kandidaten krijgen zo een beter beeld van de job, mogen hun definitieve keuze nog even uitstellen en kunnen toch al aan de slag op de arbeidsmarkt. Marleen Vanhees, directeur Landelijke Thuiszorg: “Mensen mogen bij ons eerst proberen en ervaren. Dat werkt beter dan te beginnen met een opleiding zonder te weten of men een richting wel aankan. Daarom bestaat onze nieuwe opleiding voortaan uit twee volwaardige onderdelen die elk tot een attest leiden.”

Op 8 januari 2020 start de nieuwe opleiding in Wijgmaal. Tijdens het eerste deel is er veel ruimte om van de job te proeven op de werkvloer. Dat gebeurt tijdens een stage bij een poetshulp in de thuiszorg én bij een logistiek assistent in een woonzorgcentrum. Wie het nodig heeft, krijgt nog extra hulp om te leren leren.

Wie slaagt op dit onderdeel, verwerft een attest van logistiek assistent/huishoudhulp, dat al toegang geeft tot de arbeidsmarkt. Maar mag ook doorstromen naar de aansluitende opleidingsmodule tot verzorgende/zorgkundige. Marleen Vanhees: “We gunnen mensen de tijd om te ontdekken of de opleiding tot polyvalent verzorgende of zorgkundige aansluit bij hun verwachtingen en vaardigheden. Dan voelt het bij het begin niet aan als een hoge berg. Met deze aanpak hopen we veel meer mensen aan de start te krijgen. We willen al dat onbenut talent heel graag een volwaardige plaats geven op de arbeidsmarkt.”

De volledige opleiding loopt van 8 januari tot eind december 2020. Wie de opleiding polyvalent verzorgende/zorgkundige van Landelijke Thuiszorg afrondt, krijgt een officieel attest en kan bijna meteen aan de slag in de thuiszorg, in een ziekenhuis of in een woonzorgcentrum.

Kandidaat-cursisten die meer informatie wensen, kunnen terecht op de speciale Infodag in Wijgmaal op 12 december in de voormiddag.

Het bericht Landelijke Thuiszorg verlaagt drempels voor opleiding tot knelpuntberoep verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant