KVLV en RuimteVaart brengen kookboek uit

15 oktober 2019 | 14u58 | Gepost door redactie
KVLV en RuimteVaart brengen kookboek uit
Niets beter dan samen koken en eten om een andere taal of over andere gewoonten te leren. Daarom lanceren vrouwenorganisatie KVLV, vzw de RuimteVaart en Groep Intro een kookboek. Daarin staan de lievelingsrecepten van een diverse groep van medewerkers van het sociaal restaurant. In tientallen KVLV- kookworkshops gaan zij met deze recepten aan de slag. Volgens KVLV een uitstekende manier om in een superdiverse samenleving nieuwe en leuke banden te smeden.
Het bericht KVLV en RuimteVaart brengen kookboek uit verscheen eerst op Leuven Actueel.

De drie organisaties willen werken aan een wereld zonder uitsluiting. De Leuvense vzw RuimteVaart stimuleert met het project ‘Taal op het menu’ de taalvaardigheid en emancipatie van haar anderstalige medewerkers. KVLV, Vrouwen met vaart, de grootste vrouwenvereniging in Vlaanderen, zoekt naar meer verbinding tussen mensen met verschillende achtergronden. Groep Intro zorgde voor de taalcoaching. De organisaties brachten hun expertise bijeen om dit project te realiseren.

Het kookboek werd voorgesteld tijdens de eerste kookworkshop, waar KVLV-vrijwilligers, samen met de auteurs, gerechten uit dit unieke kookboek bereidden.

Foto: KVLV

Het bericht KVLV en RuimteVaart brengen kookboek uit verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant