Kerstpop-up opent deuren in Bondgenotenlaan

20 november 2019 | 10u43 | Gepost door redactie
Kerstpop-up opent deuren in Bondgenotenlaan
Op zaterdag 30 november opent een bijzondere pop-upwinkel de deuren in de Bondgenotenlaan. In ‘People made, echt waar’ verkopen 34 organisaties uit de sociale economie en de arbeidszorg hun creaties. Je vindt er niet alleen meer dan 6.000 handgemaakte producten. Je ontmoet er ook de makers, die de winkel zelf uitbaten. De pop-up winkel opent zijn deuren op zaterdag 30 november om 11 uur.
Het bericht Kerstpop-up opent deuren in Bondgenotenlaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Een mooi juweel, wenskaarten, een origineel kunstwerk, iets lekkers, kledij voor de allerkleinsten, een nieuw interieuritem … Uniek en voor ieders budget. De feestelijke pop-upwinkel van People made, biedt het allemaal aan in een hip, creatief kader van gerecupereerd materiaal.

Een warm verhaal
Elk product is met de hand gemaakt in Leuven en omstreken door iemand met een verhaal, vandaar de naam ‘People made’. Het gaat om mensen die door een beperking of om een andere persoonlijke reden niet (meer) terechtkunnen op de gewone arbeidsmarkt. Via de sociale economie kunnen ze toch aan de slag.

“Dankzij People Made bouwen we mee aan het zelfbeeld van deze mensen”, aldus schepen van handel en werk Johan Geleyns. “Hierdoor bereiken we twee belangrijke doelstellingen: we verhogen hun ondernemerszin, wat hen ook in hun dagelijks leven veel bijbrengt, en we verkleinen de stap naar de arbeidsmarkt. We bouwen samen aan een toekomst voor al deze fantastische makers, en laten de samenleving profiteren van hun talenten.”

“In deze pop-up voel je de kracht van sociaal ondernemerschap. Iedereen die hier binnenkomt is verbaasd van het creatief talent, de klantvriendelijkheid en de nauwkeurigheid. Voor sommige mensen is werken in een puur economisch denkend bedrijf moeilijk omdat ze de Vlaamse arbeidsmarkt nog niet goed kennen, een beperking hebben of een andere rugzak meedragen. Hier tonen zij dat zij echt waar het verschil maken. Dat is mogelijk dankzij de sociale-economie”, vervolgt schepen voor economie Lalynn Wadera.

“Sociale economie en zorginstellingen geven mensen nieuwe kansen. Alleen weet niet iedereen welke originele producten en diensten hieruit voortvloeien. People made zet die vele mogelijkheden in de kijker, letterlijk”, besluit Khadidja Ali Haimoud, coördinator People made.

People made, echt waar
People made is een sociaal netwerkplatform voor mensen en door mensen. Het verbindt de Vlaams-Brabantse sociale economie en arbeidszorginstellingen. People made wil het grote publiek bewustmaken van de activiteiten die hieruit voort vloeien door de vele creaties en diensten letterlijk in de kijker te zetten via tweejaarlijkse pop-ups. Momenteel telt het platform 41 organisaties. Op termijn wil People made haar activiteiten ook verder uitbreiden naar de rest van Vlaanderen.

Praktisch
Je vindt de pop-up winkel van zaterdag 30 november tot en met zaterdag 28 december 2019 in de Bondgenotenlaan 4 in Leuven. De winkel is open van maandag tot en met zaterdag, telkens van 10 tot 18 uur. Op 25 en 26 december is de pop-up gesloten.

Het bericht Kerstpop-up opent deuren in Bondgenotenlaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over