Kapblok@foodhall De Smidse verhuist naar Haasrode en opent in Foodhall Hoase

18 september 2019 | 16u10 | Gepost door redactie
Kapblok@foodhall De Smidse verhuist naar Haasrode en opent in Foodhall Hoase
Na intern overleg met de eigenaar van Foodhall De Smidse in Leuven, heeft Erwin Mertens van De Kapblok beslist om zijn succesvolle winkel in de Smidse integraal te verhuizen. Hij nam een koopoptie op een pand in Haasrode, waar hij in de lente van 2020 een eigen foodhall opent.
Het bericht Kapblok@foodhall De Smidse verhuist naar Haasrode en opent in Foodhall Hoase verscheen eerst op Leuven Actueel.

De reden waarom De Kapblok op 1 januari 2020 verhuist uit foodhall De Smidse is, omdat de toekomstplannen van beide partijen niet langer matchen. “Virix wil het concept van foodhall De Smidse switchen naar deels kantoren en non-food, maar met behoud van resto Rossi en de slagerij. Maar wij van De Kapblok willen gewoon ons ding kunnen blijven doen: een winkel met beperkte resto en ook feesten en evenementen in het oorspronkelijk concept van een echte foodhall, met sterkere voedingswinkels in de hal dan nu het geval is. Wij willen niet de enige klantentrekker van de foodhall zijn, maar willen sterke foodpartners om ons heen, ambachtslui of handelaars, waarmee we ook ’s avonds evenementen kunnen organiseren. Maar het ziet er niet naar uit dat De Smidse in die richting zal evolueren.”

Daarom nam Erwin Mertens van slagerij de Kapblok in juli de beslissing om de Smidse te verlaten. “Ik heb zelf een pand gekocht, waarin vanaf de lente van 2020 een foodhall zal openen. Het was geen makkelijke beslissing, want een zeer goed draaiende zaak verhuizen, daar moet je grondig over nadenken. Ik wil Virix uitdrukkelijk bedanken voor de geweldige en leerrijke ervaring en de zeer goede en nauwe samenwerking en de kans die we kregen om iets mooi op te bouwen naast onze hoofdzaak op de Tiensesteenweg in Heverlee. Maar het is tijd voor iets anders.”

Nieuwe locatie

De Kapblok nam het pand van garage Gilcon aan de Geldenaaksebaan 454 in Haasrode in koopoptie.  Daar zal vanaf de lente van volgend jaar foodhall HOASE geopend worden. De naam verwijst naar het dialectwoord voor Haasrode.  De foodhall zal ingevuld worden met de huidige slagerswinkel uit de Smidse: Culinaire slagerij De kapblok, met uitbreiding van groenten en fruit, bakkerij Au Flan Breton en bar/eetcafé/feestzaal VOITUUR met terras. Ook komen er nog 2 ruime kantoren aan de linkerkant van het gebouw.

“Het is daar een geweldige ligging aan de Geldenaaksebaan, met gratis parking. Er passeren veel studenten van Syntra en UCLL en ook veel werknemers van het industriepark. We zullen er ook werken op online bestelling, zodat werknemers van het industriepark na hun werk of tijdens hun pauze hun bestelling kunnen afhalen”, zegt Erwin Mertens.

Garage Gilcon verhuist naar een nieuwbouw aan de overkant van de straat.

Ook koffie Rom verhuist

Niet alleen De Kapblok verhuist uit De Smidse, ook koffiewinkel Rom en de centrale bar van Rom vertrekken. Hun proefcontract van twee jaar loopt op het einde van het jaar af en ze hebben beslist om het contract niet te verlengen “Het is niet wat we ervan verwacht hadden”, laten ze weten.

Het bericht Kapblok@foodhall De Smidse verhuist naar Haasrode en opent in Foodhall Hoase verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over