Jonge ondernemers toveren het stadhuis om tot pop-up ruimte

5 november 2021 | 10u47 | Gepost door annpeeters
baas
Van donderdag 11 november tot en met zondag 14 november palmen twintig jonge Leuvense starters een deel van het historisch stadhuis van Leuven in om er de BAAS pop-up te organiseren. Vier dagen lang presenteren de BAAS’ers er verschillende producten, diensten of concepten voor het eerst aan het grote publiek. Maar er staan ook lezingen en workshops op het programma. En wie dorst of honger heeft, kan terecht in de BAAS-bar.

Gedurende vier dagen kan je in het historisch stadhuis (ingang Naamsestraat) kennismaken met de producten, diensten en concepten van twintig jonge, Leuvense ondernemers (in wording) die aan het begin van het jaar instapten in het BAAS-traject. De BAAS pop-up is dan ook het sluitstuk van een intensief traject waarin de jongeren zowel in groep als individueel begeleid werden in het verder uitbouwen van hun (business)idee. Handgemaakte lederen handtassen, gebreide kindertruien, homemade tapenades, betaalbare wielerkledij … Het zijn maar enkele van de vele toffe ideeën die tijdens de vierdaagse pop-up aan bod zullen komen.

Inspiratiemomenten en workshops
De BAAS pop-up is meer dan een verkoopsmoment. Je kan je er alle dagen laten inspireren door boeiende lezingen van jonge makers en changemakers. Zo kom je meer te weten over kledij in een circulair model en ‘made to order’ meubels. Je leert ook het nieuwste lokale bier kennen en een revolutionair idee voor een app die je matcht met je droomoutfit. Op vrijdag geeft Astrid Florquin  een lezing over veerkracht en mindset en op zaterdag kan je gaan luisteren naar  ‘Let’s talk branding' van brandingspecialist Laura Verbrugge. Aan ambitie duidelijk geen gebrek.     

Je kan je via www.mijnleuven.be/baaspopup ook nog steeds inschrijven  voor een van de vele workshops. Het ideale moment om een nieuwe vaardigheid te leren en uit eerste hand te ondervinden hoe gedreven de BAAS’ers zijn. Op zondag zijn er trouwens ook kinderworkshops én een ‘social ride’ met de wielerdames van Baroudeur waarbij je leert hoe het is om onder begeleiding van een kopman in groep te rijden.

BAAS-bar
Wie vrijdag of tijdens het weekend afzakt naar de pop-up kan doorheen de dag ook genieten van een drankje en hapje in de gezellige BAAS-bar. Out of the Box Leuven, van BAAS’er Marie Anckaert, voorziet de bezoekers van al het lekkers.

BAAS 2022
BAAS is een ondernemerschapstraject binnen MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad. Van kleine droom tot net opgestart, alle Leuvense jongeren vanaf 18 jaar die zitten te broeden op een interessant concept en willen nagaan of er een real life business van te maken valt, kunnen zich inschrijven voor het traject. Zowel in groep als individueel worden ze  via een intensief proces ondersteund om hun (business)idee op punt te stellen en verder uit te rollen.

BAAS heeft intussen al vier succesvolle jaren achter de rug. En ook in coronatijden schreven meer dan 80 jongeren zich in. “Dat we elk jaar opnieuw zoveel jonge ondernemers in wording kunnen ondersteunen in al hun kleine en grote plannen vinden we als stad erg belangrijk”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina. “Het is niet alleen mooi om te zien hoe deze jongeren zichzelf ontwikkelen. Ze brengen ook heel wat positieve en innovatieve ideeën op de markt die ontegensprekelijk een meerwaarde zijn voor onze stad.” Ook schepen van economie Lalynn Wadera draagt het traject een warm hart toe: “We zijn als stad enorm blij met zoveel ondernemerszin. Met een toonmoment als de BAAS pop-up inspireren jongeren opnieuw andere jongeren, en daarnaast ook heel wat volwassenen. Ze laten zien hoe je ook als ondernemer kan meewerken aan een betere toekomst in de stad.”

Het grote succes van BAAS maakt dat ook volgend jaar een nieuwe editie van het traject van start gaat. Jongeren die zich willen inschrijven voor de vijfde – en dus jubileum – editie, kunnen dat vanaf midden december 2021. Maar eerst nog het slotstuk van de huidige generatie BAAS’ers!

Praktisch

Wanneer: donderdag 11 t.e.m. zondag 14 november 2021
Waar: stadhuis Leuven
Wat: BAAS pop-up, www.mijnleuven.be/baaspopup

Opgelet! Voor sommige activiteiten en workshops moet je online inschrijven.
 

Lees meer over