Je boek laten signeren met mes en vork

26 juni 2020 | 19u52 | Gepost door redactie
Je boek laten signeren met mes en vork
Hoe maak je van de nood een deugd? Hoe verzoen je een signeersessie van een populair auteur met de maatregel van de veilige afstand?
Boekhandel De Kleine Johannes, gelegen in het sfeervolle wandelgedeelte van de Tiensestraat, sloeg de handen in elkaar met zijn buren. Omdat aanschuiven om een boek te laten signeren in deze tijden niet kan, stelde de boekhandel zijn buren voor om de signeersessie te koppelen aan een gezellig avondje uit eten. Daarmee was een “Thomas Berg-avondfeest met een “straatsigneersessie” van Jo Claes in de gezelligste straat van Leuven” geboren.
Het bericht Je boek laten signeren met mes en vork verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op woensdagavond 1 juli kunnen de fans van de misdaadreeks van inspecteur Thomas Berg eten en drinken in de naburige restaurants en worden ze één voor één uitgenodigd naar de signeertafel voor de boekhandel. Daar zal Jo Claes in hun boek een persoonlijke boodschap schrijven. Ook de fans van buiten Leuven komen aan hun trekken: ze kunnen overnachten in het Pentahotel op het nabij gelegen Alfons Smetsplein in de extra-voordelige ‘Thomas-Berg-kamers.

De keuze van Jo Claes is niet toevallig. Tijdens de eerste paar weken van de lockdown zorgden twee initiatieven dat kinderboekhandel De Kleine Johannes achter gesloten met volle bezetting kon blijven draaien: een advies -en verzendformule voor de grootouders én een actie voor de mama’s en papa’s met een gesigneerde exemplaar van ‘Van de hemel in de hel’, de laatste misdaadroman van Jo Claes.

“Omdat wij na 150 exemplaren merkten dat het personaliseren van de boeken te ingewikkeld was en het de verzending vertraagde, moesten we de volgende exemplaren noodgedwongen beperken tot signeren. We beloofden toen aan iedereen dat we na de lockdown nog een ontmoeting met Jo Claes zouden organiseren. Op woensdag 1 juli, de eerste dag van het groot verlof, maken we onze belofte waar”, zegt Luc Vander Velpen van boekhandel De Kleine Johannes.

Die dag gaat er van 18 tot 21 uur een unieke Thomas Berg-avond door in het wandelgedeelte van de Tiensestraat. Op deze eerste zomervakantiedag combineren Boekhandel De Kleine Johannes en enkele naburige restaurants een lekker, gezellig etentje met een straatsigneersessie van Jo Claes, Leuvens populairste schrijver.

De formule is eenvoudig en superveilig: wie een tafel reserveert in één van de deelnemende restaurants, wordt tijdens het eten, persoonlijk uitgenodigd naar de signeertafel van Jo Claes. Je kan dan één van zijn romans, laten personaliseren. Nadien tafel je gewoon gezellig verder.

Als kers op de taart voorzien alle deelnemende restaurants nog een sympathiek extraatje voor de fans van Thomas Berg. Het is de bedoeling dat je je eigen boeken van Jo Claes laat personaliseren en/of signeren. Maar als je er toch nog een wilt, is dat geen probleem. De Kleine Johannes opent een standje naast de signeertafel van Jo Claes en verkoopt op deze Thomas Berg-avond al zijn romans.

De restaurants waar je coronaproef kan reserveren voor de Thomas Berg-avond: De Valck, Huis der burgers, Osteria Michele, Sushi Leuven en Troubadour. Overnachten kan ook in het Pentahotel.  De fans van Jo Claes van buiten Leuven kunnen op 1 en 2 juni 2020 aan de voordelige Thomas-Berg-prijs van 79 euro/kamer overnachten.

Het bericht Je boek laten signeren met mes en vork verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over