Ikkooplokaalinvlaamsbrabant

28 April 2020 | 14u31 | Gepost door redactie
Winkels wijken uit richting Leuvenselaan
Om de lokale handelaars te ondersteunen, lanceerde de provincie Vlaams-Brabant www.ikkooplokaalinvlaamsbrabant.be.
Het bericht Ikkooplokaalinvlaamsbrabant verscheen eerst op Leuven Actueel.

“In deze coronatijden hebben onze Vlaams-Brabantse handelaars het moeilijk”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Producten en diensten van onze handelaars steunen is nu dan ook van levensbelang. Ze leveren creatieve inspanningen om hun aanbod zowel fysiek als online te blijven aanbieden. Daarom willen we hen in de kijker zetten met een website en een facebookcampagne”.

Via www.ikkooplkaalinvlaamsbrabant.be?utm_source=rss&utm_medium=rss vinden de Vlaams-Brabanders de weg naar de lokale handelaars in hun gemeente. De producten zijn met een muisklik bereikbaar. Winkeliers vinden op deze website ideeën om hun verkoop te stimuleren en een overzicht van de corona-steunmaatregelen. De gemeenten kunnen de website gebruiken om hun initiatieven kenbaar te maken.

Gelijktijdig lanceerde de provincie een advertentiecampagne op Facebook. De eerste resultaten zijn alvast positief. Zo geven de inwoners van de provincie elkaar tips en verwijzen ze naar de bakker, slager, boetiek of boer in hun streek. “De producten en diensten van onze handelaars promoten is nu van prioritair belang’, zegt gedeputeerde voor economie Ann Schevenels. ‘Zij leveren zelf, vaak creatieve, inspanningen om hun aanbod zowel online als fysiek te blijven aanbieden. Dat willen wij als provincie in de kijker zetten”.

Het bericht Ikkooplokaalinvlaamsbrabant verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over