IJsmerk LiQ trakteert zorgpersoneel van UZ Leuven

29 April 2020 | 15u44 | Gepost door redactie
IJsmerk LiQ trakteert zorgpersoneel van UZ Leuven
“In deze moeilijke tijden moeten we het zorgpersoneel verwennen aangezien zij fantastisch werk levert.” Dat dacht ook het gloednieuwe ijsmerk LiQ, van de jonge ondernemers Jorgo Struyve (24) en Nicolas Destoop (25) uit Harelbeke, die met LiQ ‘premium liquor infused ice cream’ op de markt brachten.
Het bericht IJsmerk LiQ trakteert zorgpersoneel van UZ Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Door het coronavirus worden heel wat mensen getroffen. De zorgsector ongetwijfeld het meest aangezien zij in de frontlinie staat om het virus te bestrijden. “We voelden ons genoodzaakt om hen eens in de watten te leggen met onze ijsjes”, zegt Jorgo Struyve. “We wilden meteen heel wat ziekenhuizen het voorstel doen om al hun medewerkers een ijsje aan te bieden. Het UZ Leuven was meteen enthousiast en we bezorgen hen volgende week zo’n 3000 ijsjes volledig gratis”, vertelt Nicolas Destoop. Op deze manier zal het UZ Leuven kunnen genieten van een welverdiend ijsje.

LiQ roomijs en sorbets komen in zes verschillende smaken. Gaande van het roomijs Amaretto Cookie Crunch, Irish Coffee Crumble, Bourbon Salted Caramel en Coconut Rum Punch tot de twee sorbets Limoncello Raspberry Ripple en Strawberry Rum Daiquiri. Deze laatste variant aan roomijs en beide sorbets zijn daarenboven ‘vegan friendly’.

Elke smaak bevat een vleugje alcohol om de smaakervaring te versterken. Welke variant je ook verkiest, je hoeft je niet al te schuldig te voelen wanneer je jezelf op een LiQ-ijsje trakteert. De Belgische ijsproducent selecteert immers alleen de beste natuurlijke ingrediënten en gebruikt de natuurlijke zoetstof Stevia. De ijsjes bevatten hierdoor meer dan de helft minder suiker dan andere premium ijsmerken. Bovendien trekt LiQ de lijn van duurzaamheid ook door in de verpakkingen, met leuke composteerbare cups en bijhorende lepels die 100% biologisch afbreekbaar zijn.

LiQ plant de komende weken nog gelijkaardige leveringen aan ziekenhuizen in Vlaanderen.

Het bericht IJsmerk LiQ trakteert zorgpersoneel van UZ Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over