Hogeschool UCLL levert voor de eerste keer gegradueerden Programmeren af

programmeren
Deze maand studeren in Heverlee op Campus Proximus van hogeschool UCLL 20 studenten af die na twee jaar opleiding met trots een graduaatsdiploma Programmeren kunnen voorleggen. Pieterjan De Feyter, opleidingsverantwoordelijke, UCLL: “Deze ‘young professionals’ zijn onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt. Hun ervaring in zowel de Microsoft.NET als de JAVA programmeeromgeving en met web- en applicatieontwikkeling, geeft hen optimale toegang tot de IT-sector.” Met dit diploma ligt de weg ook open naar een bacheloropleiding Toegepaste Informatica of een van de nieuwe ICT-microdegrees van de hogeschool.

Elke graduaatsopleiding is bij uitstek praktijkgericht en dat is niet anders bij UCLL’s graduaat Programmeren. Studenten functioneren en leren in toenemende mate in een zo realistisch mogelijke werksituatie. Ze werken aan geïntegreerde projecten die doorheen de opleiding steeds complexer worden en resulteren in een eindproef.

Technische én soft skills

Pieterjan De Feyter, opleidingsverantwoordelijke, UCLL: “Deze opbouw ontlenen we aan de good practices van ‘agile development’ - opbouwend en flexibel werken en dat allemaal met de nodige aandacht voor teamwork en soft skills. Zo zijn onze alumni als startende, veranderings-bekwame programmeur onmiddellijk inzetbaar in de IT.”

Aan de slag in elk bedrijf

De combinatie van straffe programmeerskills met de nodige vaardigheden om met klanten aan de slag te gaan, maakt deze afgestudeerden erg gewilde werkkrachten. Ze kunnen in elk bedrijf als programmeur of IT-consultant aan de slag.

Van graduaat naar bachelor

Het vervolgtraject Professionele Bachelor Toegepaste Informatica is na het behalen van het graduaatsdiploma Programmeren ook een optie. Beiden zijn praktijkgericht en werken met cases van echte bedrijven, maar het graduaat behandelt een aspect van IT, terwijl de bachelor een brede ITopleiding biedt. Na het graduaat kunnen studenten de bachelor behalen in een verkort traject van twee jaar (i.p.v. drie).

Afstandsonderwijs

Het graduaat Programmeren kan je bij UCLL volgen in dag- (twee jaar) of avondonderwijs (drie jaar). Vanaf september 2021 kan het ook via afstandsonderwijs. Pieterjan De Feyter, opleidingsverantwoordelijke, UCLL: “We bieden dit graduaat zoveel mogelijk vanop afstand aan. Een derde van de studietijd leer je echter op de werkvloer en dat kan niet op afstand. Je kan natuurlijk wel kiezen voor een werkplek dicht bij je eigen woon- of werkplaats.” Met het graduaat op zak kan je ook een van de nieuwe ICT-microdegrees van UCLL volgen, eveneens in afstandsonderwijs.

https://www.ucll.be/studeren/graduaat/programmeren-graduaat

Lees meer over