Hoevewinkel 'De Wikke' is verhuisd

8 september 2021 | 14u47 | Gepost door annpeeters
de wikke
De groenten- en fruitwinkel aan de Abdij van Park kreeg een nieuw onderkomen. Je vindt hem voortaan in de Tiendenschuur van de Abdij van Park.

De Wikke is een onderdeel van Wonen en Werken. Dat is een sociale werkplaats die in1988 werd opgezet, om de werkloosheid in Leuven tegen te gaan via opleidingen en tewerkstelling voor mensen die lange tijd werkloos zijn en/of een lage scholing hebben. Voor elk persoon wordt bekeken wat de beste keuze is.

Het tuinbouwproject van Wonen en Werken, De Wikke, kweekt uitsluitend op een milieuvriendelijke en biologische manier groenten. Dit gebeurt onder begeleiding van boeren, arbeiders met contract en vrijwilligers onder het arbeidszorgproject op de Benedictushoeve in Herent en op de abdij van Park in Heverlee.

De groenten worden voornamelijk verkocht aan voedselteams in Vlaams-Brabant. Daarnaast beleveren ze ook de studententassen aan de studenten en het personeel van de KU Leuven, en bieden ze hun waar aan via hun eigen hoevewinkel. Deze winkel kreeg nu een nieuw onderkomen. 

wikke
winkel

Lees meer over