Heropstart Leuvense handel verloopt vlot

11 mei 2020 | 18u26 | Gepost door redactie
Heropstart Leuvense handel verloopt vlot
Vandaag openden Leuvense handelaars hun deuren. Na een verplichte sluiting van bijna twee maanden is het startschot gegeven van een voorzichtige heropstart. Stad Leuven ondersteunde hen bij het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen. Burgemeester Mohamed Ridouani en schepen van handel Johan Geleyns namen vandaag een kijkje bij de heropening.
Het bericht Heropstart Leuvense handel verloopt vlot verscheen eerst op Leuven Actueel.

De heropening verloopt vlot zoals ingeschat, zeggen Mohamed Ridouani en Johan Geleyns. Stad Leuven doet daarvoor verschillende inspanningen. Zo paste de stad tijdelijk de inrichting van het openbare domein aan om extra ruimte te creëren en bracht ze op de grond wegmarkeringen aan. Dat moet klanten helpen om verantwoord en comfortabel te winkelen. Ook stadswachten zijn aanwezig om bezoekers te informeren en te sensibiliseren.

“Al komt de grootste inspanning natuurlijk van de handelaars en de klanten zelf, want het blijft belangrijk dat iedereen voorzichtig is en de maatregelen opvolgt, ook bij het winkelen” zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

“Het winkelen verloopt vlot en rustig” vult Johan Geleyns aan. “Onze handelaars zijn goed voorbereid, mede dankzij de groepsaankoop vorige week en dankzij een goede communicatie met de handelaars, zowel vanuit Liefst Leuven als stad Leuven.”

Stad Leuven organiseerde voordien al samen met Liefst Leuven vzw een groepsaankoop voor beschermmateriaal. Die groepsaankoop was een groot succes en gaf handelaars een duwtje in de rug bij het winkelklaar maken van hun zaak.

Wie vragen heeft over de heropening, kan nog steeds contact nemen met het Informatiecentrum Corona via het gratis nummer 0800 16 9 16.

Het bericht Heropstart Leuvense handel verloopt vlot verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over