Grootste Kringwinkel van Vlaams-Brabant opent in Heverlee

16 oktober 2019 | 16u37 | Gepost door redactie
Grootste Kringwinkel van Vlaams-Brabant opent in Heverlee
Een half jaar had De Kringwinkel ViTeS nodig om aan de IJzerenmolenstraat 12-14 een Kringwinkel 2.0 op te trekken. Vrijdag 18 oktober om 15.30u knipt burgemeester Ridouani het lint door.
Het bericht Grootste Kringwinkel van Vlaams-Brabant opent in Heverlee verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Vorig jaar passeerden duizenden klanten aan onze kassa”, zegt Lieven Van der Stock, directeur van de Kringwinkel. “Voor hen creëren we in de nieuwe winkel een ongekende shopervaring.”

“1500m² winkelruimte met meer dan 55 000 unieke stukken, huisraad, textiel, speelgoed, boeken, multimedia, meubels, elektra en fietsen, je vindt het allemaal bij ons”, zegt Martien Daron, operationeel verantwoordelijke. “In deze winkel werken 36 mensen, 32 mensen die het moeilijker hebben om een job te vinden en 4 werkleiders.”

“Vooraleer de goederen in de winkel komen hebben ze al een hele weg afgelegd”, zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke bij de ViTeS-groep. “Onze medewerkers zamelen de goederen in en maken ze in verschillende ateliers winkelklaar. Goed voor een extra tewerkstelling van 300 werknemers.”

Door de bouwkeuzes die ze maken, werken ze bij ViTeS hun duurzaamheidsdoelstellingen verder uit. De winkel gebruikt geen fossiele brandstoffen. Verwarming en ventilatie gebeuren door warmtepompen, die van stroom voorzien worden door 82 zonnepanelen. Er is enkel LED verlichting en er is een groendak. Regenwater wordt maximaal gerecupereerd. Door de gebruikte technieken van isolatie, ventilatie, verlichting en verwarming is de nieuwe winkel een koploper op gebied van duurzaam bouwen.

“Met de nieuwe winkel kiezen we voluit voor de toekomst”, besluit Ingrid De Roo. “Sinds een tweetal jaren vaart Kringwinkel SPIT samen met Kringwinkel Televil onder de vlag van Kringwinkel ViTeS. ViTeS heeft 11 Kringwinkels in Brussel en Vlaams- Brabant. Met de winkel van Heverlee willen we ons nieuw merk sterk in de markt zetten. Een nieuw merk met nog meer aandacht voor mens en milieu.”

Het bericht Grootste Kringwinkel van Vlaams-Brabant opent in Heverlee verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant