Galeria Inno steunt Spullenhulp met grote inzamelactie

16 februari 2020 | 13u15 | Gepost door redactie
Galeria Inno steunt Spullenhulp met grote inzamelactie
Meer dan 85 procent van de giften die Spullenhulp elk jaar sorteert, wordt hergebruikt. Deze inzameling, het sorteren en de verkoop van tweedehands vormt bovendien een platform voor socioprofessionele integratie van meer dan 500 personen. Door niet-gebruikte kleding binnen te brengen bij Galeria Inno – en een kortingbon per ingeleverde kilo te ontvangen – draag […]
Het bericht Galeria Inno steunt Spullenhulp met grote inzamelactie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Meer dan 85 procent van de giften die Spullenhulp elk jaar sorteert, wordt hergebruikt. Deze inzameling, het sorteren en de verkoop van tweedehands vormt bovendien een platform voor socioprofessionele integratie van meer dan 500 personen. Door niet-gebruikte kleding binnen te brengen bij Galeria Inno – en een kortingbon per ingeleverde kilo te ontvangen – draag je rechtstreeks bij aan de verbetering van de dagelijkse leefsituatie van personen in nood.

Dit jaar vindt de inzameling ten voordele van Spullenhulp plaats van 17 februari tot 7 maart. Ze duurt dit jaar langer en betreft naast kleding ook huishoudlinnen. Doel is 100 ton aan giften in te zamelen (de voorbije jaren werden tussen de 72 en 85 ton kleren ingezameld per jaar). “Bij elke inzamelactie van Galeria Inno zien we een significante stijging van de kwaliteit van de giften, wat essentieel is voor onze duurzame, solidaire werking. Wees genereus, maar geef wat werkelijk plezier kan doen voor anderen”, zegt Denis Deslagmulder, verantwoordelijke prospectie bij Spullenhulp.

De verschillende projecten van Spullenhulp worden onder andere gefinancierd met de inkomsten afkomstig uit ingezamelde giften die tweedehands worden verkocht. Een deel van de kleding wordt bovendien uitgedeeld aan de meest behoeftigen, zodat alle ingezamelde kleding een tweede leven krijgt.

Het bericht Galeria Inno steunt Spullenhulp met grote inzamelactie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over