Frituur Tiensepoort heropent als frituur “DE RING”

Frituur DE RING
Afgelopen maandag 24 augustus opende aan de Tiensepoort in Leuven frituur DE RING de deuren. Dat is de opvolger van frituur Tiensepoort. Al is daar niet meer veel van te merken. De zaak onderging een complete metamorfose, niet alleen qua naam, maar ook qua concept en interieur.

Frituur Tiensepoort was decennialang een vaste waarde in Leuven. “Mijn voorganger Danny heeft de zaak in 1998 overgenomen, maar ik denk dat ze wel al 40 jaar bestaat”, zegt de huidige zaakvoerder Tim Van den Notelaer. “Ik heb al jaren een schoenmakerij langs het frituur, De Lepper, ook een gevestigde waarde in Leuven. Maar ik wilde er graag iets bij doen. En omdat ik nog horecazaken heb  gehad en mijn vrouw ook horeca-ervaring heeft, leek een frituur ons een ideale keuze. Toen Danny van frituur Tiensepoort op pensioen bleek te gaan, hebben we heel snel gehandeld. En met succes.”

De keuze van een frituur was dus logisch voor Tim. “In Vlaanderen werkt een frituur altijd”, zegt hij. “Als je ze proper houdt, kan er bijna niks mis gaan. Daarom hebben we wel beslist om de frituur een grondige metamorfose te geven. De basis - muren en indeling - is behouden, maar verder is de zaak bijna onherkenbaar. Ze is volledig gerenoveerd, wat nodig was, want de sfeer ademde nog de jaren 80 uit. Nu werken we met LED-schermen, en met een online reservatiesysteem, zodat je online kan betalen en je bestelling op een bepaald uur kan afhalen. Ook het concept is dus veranderd. We zijn voortaan 7 op 7 open, ook ’s middags, en mikken zo ook op mensen die een broodje willen eten. Verder zijn we de eerste frituur in Leuven die een studentenkorting van 5 procent geeft.”

Waarom ook de naam werd veranderd? “Tiensepoort was een evidente naam, veel duidelijker kan je niet zijn over je locatie. Maar we begrepen dat de online kritieken de laatste jaren niet meer altijd even prettig waren. En die krijg je niet zo gemakkelijk weg. Daarom hebben we besloten om met een propere lei te beginnen en alles te vernieuwen, ook de naam.”

Frituur Tiensepoort sloot vlak voor de coronacrisis, maandag heropende ze als frituur DE RING aan de Tiensevest 192 in Leuven. Meer info: www.frituurdering.be of www.frituurleuven.be.

Lees meer over