Fotogeniek Vlaanderen, toplocaties voor de stadsfotograaf

5 januari 2020 | 11u32 | Gepost door redactie
Fotogeniek Vlaanderen, toplocaties voor de stadsfotograaf
Leuvens fotograaf Koen De Langhe bracht een nieuw fotoboek op de markt, dat de titel ‘Fotogeniek Vlaanderen, toplocaties voor de stadsfotograaf’ kreeg. Het is een vervolg op het boek dat hij in december 2017 uitbracht.
Het bericht Fotogeniek Vlaanderen, toplocaties voor de stadsfotograaf verscheen eerst op Leuven Actueel.

Dit keer wordt het fotogenieke gehalte van alle Vlaamse steden besproken. Leuven kreeg in het boek maar liefst 12 bladzijden toebedeeld. “Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat ik in Leuven woon… nee, het is wat het is: Leuven is gewoon een schitterende stad om je uit te leven als fotograaf. In het boek haal ik daar tal van redenen voor aan en bewijs ik het met bijna 20 beelden van de stad”, zegt Koen De Langhe.

“Vele steden hebben de laatste decennia enorme investeringen gedaan om de belevingsfactor van zowel inwoners als toeristen naar een hoger niveau te tillen. Tal van grote markten en straten zijn verkeersvrij gemaakt. Er werden fonteinen aangelegd en rivieren terug opengelegd. Al die veranderingen hebben het aanzien van de Vlaamse steden flink opgewaardeerd.”

Het boek werd geschreven vanuit het standpunt van de stadsfotograaf, maar richt zich niet alleen tot die groep. Iedereen die kan genieten van een citytrip mag zich aangesproken voelen. “Met bijna 300 beelden tracht ik je te overtuigen om niet alleen de bekende kunststeden te bezoeken, maar ook eens te stapje te zetten in de minder bekende provinciesteden.”

In het boek worden 28 steden besproken. Achteraan vind je ook nog een beknopt overzicht van de overige steden zodat deze uitgave een actueel overzicht biedt over alle Vlaamse steden met Brussel inbegrepen.

Deze uitgave is het tweede deel van het drieluik Fotogeniek Vlaanderen, waarbij in het eerste deel de interessantste natuurgebieden werden besproken en in het derde deel -dat eind 2021 verschijnt-  de erfgoedsites aan bod zullen komen.

Het fotoboek is in Leuven te koop voor 29,95 euro bij Barboek, Boekarest, Plato en Foto Studio of je kan een mailtje sturen naar Koen: info@fotogeniekbelgie.be.

Het bericht Fotogeniek Vlaanderen, toplocaties voor de stadsfotograaf verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over