Färm opent eerste Vlaamse vestiging in Leuven

28 mei 2020 | 15u30 | Gepost door redactie
Färm opent eerste Vlaamse vestiging in Leuven
Färm, het Belgisch coöperatief netwerk van biowinkels, opent vandaag zijn eerste Vlaamse vestiging in Leuven. Na 14 winkels in regio Brussel en Wallonië, is ook Vlaanderen nu klaar voor Färm. “We bieden een kwalitatief en eerlijk product aan voor iedereen die biologisch, ethisch en lokaal wil eten.”
Het bericht Färm opent eerste Vlaamse vestiging in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Färm werd opgericht in 2013 en is uitgegroeid tot een sterk netwerk van biowinkels. De Belgische coöperatieve gelooft in een korte en eerlijke aanvoerketen die producenten en consumenten dichter bij elkaar brengt. Al van bij de start investeert Färm in de ontwikkeling van onafhankelijke biologische toeleveringsketens en werkt het nauw samen met andere spelers in de biovoedingsindustrie.

De beste bio onder een dak 

Hedendaagse consumenten doen graag alle boodschappen onder hetzelfde dak. Iets waar biowinkels nog wel eens tekort schieten met een eerder beperkt assortiment. Färm komt hieraan tegemoet als ‘one stop shop’ met meer dan 5.000 producten. Van verse groenten en fruit, een bakkerij (vaak ter plaatse gebakken), verzorgings- en onderhoudsproducten tot het Bio Gö-gamma; een selectie van 200 ‘biologische essentials’, speciaal voor consumenten die de overstap willen maken naar een gezondere en duurzamere voeding zonder hun manier van winkelen volledig te veranderen. Het uitgebreide assortiment in combinatie met de brede selectie van bulkproducten, waardoor afval tot een minimum wordt teruggedrongen, zorgen voor een aangename winkelbeleving.

“Färm heeft zelf een ethisch en duurzaam handvest ontwikkeld voor de selectie van ons gamma. Zo garanderen we onze klanten kwaliteitsvolle en biologische producten”, zegt Alexis Descampe, gedelegeerd bestuurder van Färm. Zo weigert Färm producten van beursgenoteerde multinationals en focussen ze op kleine lokale spelers. “We kijken niet alleen naar de herkomst van de producten maar ook naar het productieproces. We doen liefst enkel zaken met familiebedrijven. Zodra een merk wordt overgekocht door een beursgenoteerde onderneming zetten we de samenwerking stop want in zo’n multinational is er weinig ruimte voor transparantie. Idealiter kunnen we alles wat we verkopen ook traceren.”

Eerste Vlaamse Färm opent in Leuven
Färm koos voor Leuven als eerste Vlaamse vestiging. “We geloven in het potentieel van Leuven. We hebben een mooi pand van 350 m2 aan de Bondgenotenlaan waar we klanten vanaf vandaag kunnen ontvangen. Met dagelijks vers brood van Agribio en Le Bon Pain, vers vlees van onze partner NU! en een ruim assortiment aan bulkproducten, hopen we Leuvense consumenten te verrassen met ons toegankelijke bio-aanbod,” zegt Erna Pirard, winkelmanager Färm Leuven.

In totaal genereert Färm meer dan honderd retail jobs in België. In Leuven start een team van 5 vaste winkelbedienden. “Ons ervaren winkelpersoneel maakt nieuwe klanten met veel plezier wegwijs doorheen ons uitgebreide gamma. We zijn ervan overtuigd dat Leuven klaar is voor Färm en we zijn dan ook blij dat we hier vandaag kunnen opstarten,” besluit Erna.

De nieuwe Färm is gelegen aan de Bondgenotenlaan 133 in Leuven.

Het bericht Färm opent eerste Vlaamse vestiging in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over