Faculty Club Leuven ontvangt het kwaliteitslabel "Flanders Heritage Venue"

faculty club
Faculty Club is 1 van de 9 meetinglocaties in erfgoed die zich voortaan ‘Flanders heritage venue’ mag noemen. Zij treden toe tot het netwerk van inspirerende meetinglocaties dat Toerisme Vlaanderen uitbouwt om Vlaanderen internationaal te presenteren als een kwaliteitsvolle congresbestemming. “Na Corona zal het congrestoerisme op gang komen en zullen wij onze 9 nieuwe plekken internationaal op de kaart zetten om toeristen en talrijke internationale congressen te verwelkomen”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Faculty Club in Leuven ontvangt haar bezoekers in het eeuwenoude Groot Begijnhof. De meetinglocatie wordt beheerd door de KU Leuven en heeft intense banden met de academische wereld. De 22 zalen van de prachtige Infirmerie dateren uit de 13e eeuw en werden smaakvol gerestaureerd.

“We willen internationale congressen aantrekken die een blijvende stempel achterlaten op onze bestemming. Onze Flanders Heritage Venues zijn inspirerende plekken waar we samen werken aan het erfgoed van morgen", besluit Demir.

Peter Herbiest, directeur van faculty Club voegt eraan toe “Wij zijn bijzonder fier, dat we naast een erkenning als Unesco werelderfgoed ook opgenomen worden in de lijst van Vlaamse erfgoed sites. We trachten de historische context zo sterk mogelijk te laten beleven en toch ondertussen zo veel mogelijk comfort te bieden aan onze gasten. Met deze nieuwe erkenning wordt het gevoel van discrete, maar mooie parel aan Leuvense Kroon bevestigd.”

Lees meer over