Exclusief norbertijnenbier uit Heverlee voortaan ook in het “beste café ter wereld” verkrijgbaar

29 oktober 2019 | 10u26 | Gepost door redactie
Exclusief norbertijnenbier uit Heverlee voortaan ook in het “beste café ter wereld” verkrijgbaar
Onlangs beslisten de norbertijnen van de Abdij van Park in Heverlee (Leuven) om terug aan te knopen met hun aloude traditie van bierbrouwen. In september van dit jaar werd Libertus, het eerste bier van de nieuwe abdijbrouwerij, voorgesteld. Het bier kon tot nog toe enkel gedegusteerd worden in de nabijgelegen ‘Abdijmolen’. De vraag was echter zo groot dat de paters-norbertijnen in een mum van tijd door hun eerste voorraad zaten. Brouwer Joris Brams besliste om onmiddellijk nog een Libertus-brouwsel te produceren. Vanaf 1 november 2019 zal het niet alleen in de Heverleese Abdijmolen kunnen geproefd worden, maar ook in ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’, de herberg in Eizeringen (Lennik) die al meermaals tot beste café en bierbestemming ter wereld werd uitgeroepen.
Het bericht Exclusief norbertijnenbier uit Heverlee voortaan ook in het “beste café ter wereld” verkrijgbaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Brouwer Joris Brams: “Kurt, de eigenaar van de herberg in Eizeringen, heeft met de hulp van zijn familie van het volkscafé als het ware een bierbedevaartsoord gemaakt. Bierliefhebbers van over de hele wereld komen er naartoe. Niet zomaar eender welk bier belandt op de bierkaart van dit café. De lat ligt hoog. Het is dan ook voor ons heel bijzonder dat dit de tweede horeca-locatie wordt waar de bieren van de Abdij van Park gedegusteerd kunnen worden.”

Lydia, de 77-jarige moeder van Kurt, liep trouwens eind jaren 50 in Heverlee school in de schaduw van de Abdij van Park. Zij wist dat een nieuwe abdijbrouwerij in de maak was en woonde in september de lancering van het Libertus-bier bij. Na het te hebben geproefd, stelde ze voor om de Libertus, eens het tweede brouwsel klaar was, ook in Eizeringen te schenken.

In de brouwerij van de Abdij van Park worden kleine hoeveelheden bier geproduceerd met lokale grondstoffen volgens eeuwenoude principes. Het allereerste bier dat in de nieuwe abdijbrouwerij werd gebrouwen is Libertus, genoemd naar de invloedrijke abt Libertus De Paepe die van 1648 tot 1682 de Abdij bestuurde. Voor de productie ervan worden uitsluitend biogranen gebruikt. Het ongefilterde, niet gepasteuriseerde bier gist na op de fles. Dit komt de smaak, aroma en de houdbaarheid ten goede. De smaak kan nog met de jaren evolueren. Libertus is in herberg ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ verkrijgbaar in flesjes van 33 cl.

‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ is open op zondag en kerkelijke hoogdagen, telkens van 10 tot 20 uur. Omdat Allerheiligen een kerkelijke hoogdag is, is het café ook op 1 november geopend.

Het bericht Exclusief norbertijnenbier uit Heverlee voortaan ook in het “beste café ter wereld” verkrijgbaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over