Delhaizewijn levert 10.018 euro op voor Zorgcirkels Jongdementie

5 december 2019 | 13u17 | Gepost door redactie
Delhaizewijn levert 10.018 euro op voor Zorgcirkels Jongdementie
Delhaize heeft samen met burgemeester Ridouani een cheque van 10.018 euro overhandigd aan Zorgcirkels Jongdementie.
Het bericht Delhaizewijn levert 10.018 euro op voor Zorgcirkels Jongdementie verscheen eerst op Leuven Actueel.

In juni 2018 startte de verkoop van de zesde ‘Selected by Delhaize for Leuven’-wijn waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er maar liefst 10.018 flessen verkocht. De afgelopen zes jaar heeft Delhaize zo meer dan 100.000 euro ingezameld voor lokale goede doelen in Leuven. Delhaize overweegt nu om een nieuw charityconcept te lanceren.

Met de lancering van de speciale ‘Selected by Delhaize for Leuven’ willen Delhaize en de stad Leuven hun lokale samenwerking verder versterken, maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. Dat goede doel wordt altijd in samenspraak met het stadsbestuur gekozen.

Zorgcirkels Jongdementie

De coöperatie Zorgcirkels Jongdementie is een zorgorganisatie voor én door mensen die aan jongdementie lijden. Dementie op jonge leeftijd is dementie waarbij de eerste symptomen optreden voor de leeftijd van 65 jaar. In de provincie Vlaams-Brabant wonen naar schatting 300 tot 1.000 personen met dementie op jonge leeftijd. Ieder jaar zouden er ongeveer 60 nieuwe diagnoses worden gesteld in onze provincie.

Zorgcirkels Jongdementie biedt begeleiding en zorg aan jonge mensen met dementie en hun gezin. Ze zijn een inspiratiebron en netwerk van expertise rond zowel professionele als geïntegreerde zorg voor jongdementie. In hun Ontmoetingshuis kunnen mensen met jongdementie en hun familie drie dagen per week terecht voor informatie, ondersteuning en begeleiding op maat. Samen met vrijwilligers, gastvrouwen, buddy’s en workshopbegeleiders zoekt Zorgcirkels Jongdementie hier naar uitdagende activiteiten. “Met het geld dat deze actie heeft opgeleverd, kunnen we een plek blijven behouden om samen te zingen, te lachen en af en toe ook eens te huilen. In Hét Ontmoetingshuis kunnen we genieten van kleine dingen, die groots worden gemaakt”, zegt het team van Zorgcirkels Jongdementie.

Het bericht Delhaizewijn levert 10.018 euro op voor Zorgcirkels Jongdementie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over