De Libertad heropent pas na de zomervakantie

8 juni 2020 | 19u29 | Gepost door redactie
De Libertad heropent pas na de zomervakantie
Rikky Evers en zijn team hebben beslist om de Libertad-pop-up op het Hogeschoolplein niet te heropenen. Ze zullen de Libertad pas heropenen in september, op zijn vertrouwde plaats in de Muntstraat, als alle verbouwingen achter de rug zijn.
Het bericht De Libertad heropent pas na de zomervakantie verscheen eerst op Leuven Actueel.

“We zijn heel blij dat de cafés en restaurants morgen terug mogen opengaan, maar met spijt in ons hart hebben we met onze volledige crew beslist om de Libertad op zijn pop-up plaats op het Hogeschoolplein niet meer te heropenen”, zegt cafébaas Rikky Evers.

“Het was een heel mooie periode op een iconische plek, die omwille van corona spijtig genoeg veel te kort was. Een kroeg als de Libertad, waar veel zich afspeelt aan de toog, is sowieso al geen corona-proof verhaal. Daarenboven is een kelderbar ook al geen evidente locatie tijdens de zomermaanden, maar vooral het manifest gebrek aan mogelijkheden om een terras uit te baten op het Hogeschoolplein, gaf de doorslag. Er zijn daar immers 2 grote verbouwingen rondom ons aan de gang én er is daar bovenop de heraanleg van het plein zelf, dat daarmee intussen tot één grote bouwwerf is verworden.”

Op tournée

“‘Libertad op verplaatsing’ wordt een wekelijkse afspraak bij een aantal geweldige collega-cafés waar we met ons allen een avondje uit reserveren. Wil je ook komen om vanuit je eigen bubbel elkaar toch nog even (op veilige afstand) te ontmoeten, reserveer dan ook je plaats in het café dat we bezoeken.”

De spits wordt afgebeten door Café Carlisse aan de Universiteitsbibliotheek nu donderdag 11 juni vanaf 19 uur. Reserveren kan via de facebookpagina van Café Carlisse of via telefoon 0484 900 400 met vermelding ‘Libertad’.

“We brengen je via onze facebookpagina op de hoogte van waar we wekelijks afspreken en dit tot de heropening op onze vertrouwde locatie in de Muntstraat, die gepland is ten laatste in september.”

 

Het bericht De Libertad heropent pas na de zomervakantie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over