De Hoorn verhuurt zijn graanzolder en tremelzaal

27 augustus 2020 | 10u11 | Gepost door annpeeters
de hoorn
In de 18de eeuw koopt toenmalig meesterbrouwer Sebastiaan Artois Den Hoorn. Het oudste gedeelte van het huidige gebouw De Hoorn dateert van 1922 en wordt naar de historische brouwerij genoemd. Sinds 2012 is de site uitgegroeid tot een bruisende werkplaats voor creatieve bedrijven. Een plek waar het sociale leven en werk naadloos in mekaar overlopen.

De Hoorn verhuurt weldra zijn mooie graanzolder met serre en tremelzaal, een inspirerende werkomgeving voor bedrijven. CEO van De Hoorn, Sam Custers: “De graanzolder en tremelzaal zijn twee historisch beschermde ruimtes. Een unieke omgeving waar creativiteit niet ver te zoeken is. Elke member maakt onderdeel uit van De Hoorn familie en maakt kennis met de troeven van onze creative community. De Hoorn biedt bedrijven een unieke workspace in combinatie met onze resto en bar, premium meetingrooms, events en housing. Een workaholic hoeft het gebouw zelfs niet te verlaten, want je kan er ook overnachten."

De graanzolder met serre

Op de graanzolder beleef je opnieuw de geschiedenis van De Hoorn. "Wanneer brouwerij Artois in de jaren ‘20 van de vorige eeuw beslist om uit te breiden, is aan de Vaartkom slechts één rechthoekig stukje grond beschikbaar. Het bedrijf zoekt de oplossing dan maar in de hoogte. In de Hoorn is de zwaartekracht dan ook de voornaamste aandrijfkracht voor het transport van granen en vloeistoffen. Elke verdieping dient voor een afzonderlijke bewerking in het brouwproces. De maïs, gerst en rijst worden via de graanzolder met elevatoren naar de maalderij gebracht. Een uitschuifbare schroef van Archimedes brengt de grondstoffen vanuit de vrachtwagens naar binnen. Elevatoren heffen de ruwe materialen op tot de bovenste verdieping (de graanzolder) waarna ze opgeslagen, verdeeld en vermalen werden in de maalderij om via de tremelzaal gedoseerd naar beneden te komen in de brouwzaal."

Vanaf 1 april 2021 komt de graanzolder terug vrij. De 6de verdieping biedt plaats aan 100 personen mét vergaderzalen, workshopruimtes én serre met dakterras.

Mag het wat meer zijn?
De Hoorn beschikt op de 2de verdieping over premium meetingrooms van 2 tot 80 personen.
Een offsite met breakoutrooms hoeft dus écht niet meer buitenshuis te zijn.

Wonen

Hoog bezoek of werknemer uit het buitenland? "Je kan ook écht wonen in De Hoorn. De Hoorn housing heeft 7 topnotch kamers in een cohousing space. Op de 9de en 10de verdieping vind je echte stadsnesten voor je werknemers. Klaar om te huren van 1 week tot 6 maanden." 

De tremelzaal

Vanaf 1 september komt de tremelzaal vrij. In deze zaal eindigen de silo's in pyramidale trechters. Hier werden de grondstoffen herverdeeld om later af te zakken naar de brouwzaal. Een deel van deze ruimte werd verbouwd naar kantoorruimte en biedt plaats aan 23 personen.  

Lees meer over