Corona maakt eerste horecaslachtoffer: café Den Delper sluit deuren

27 juni 2020 | 13u44 | Gepost door redactie
Corona maakt eerste horecaslachtoffer: café Den Delper sluit deuren
Dat de coronacrisis slachtoffers zou maken in de horeca, stond in de sterren geschreven. Nu is het zover: uitbaatster Karen Devroey van café Den Delper in Leuven besliste de zaak over te laten en nieuwe horizonten op te zoeken. De strenge coronavoorschriften speelden haar parten.
Het bericht Corona maakt eerste horecaslachtoffer: café Den Delper sluit deuren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Devroey wond er geen doekjes om op Facebook: “De kogel is door de kerk. Na een 15-jarige carrière in de horeca heb ik de moeilijke beslissing genomen om een nieuw pad te bewandelen. Ik wil iedereen bedanken voor al de mooie jaren die we samen beleefd hebben. De leuke én minder leuke momenten, de feestjes, de steun… We drinken er samen nog wel eentje maar niet bij mij. Hopelijk komt er snel een opvolger voor ons Delperke. Daar zijn we volop mee bezig. Dit is geen vaarwel maar tot ziens.” Daarmee komt een einde aan Den Delper onder Karen Devroey, en voorlopig is het onduidelijk wat de toekomst brengt voor het legendarische café. Voormalig uitbater Luc Ponsaerts houdt alvast zijn hart vast: “Ik hoop stilletjes dat het café blijft voortbestaan en dat het niet wordt omgebouwd tot de zoveelste eettent.”

Daarmee lijkt Den Delper het allereerste horecaslachtoffer in Leuven te worden van Covid-19. Verwonderlijk is dat niet, want Den Delper is zo een klein cafeetje dat het praktisch onmogelijk was om er de 1,5 meter afstand-regel toe te passen. Dat besefte uitbaatster Karen ook, waardoor ze op 8 juni – de officiële eerste dag dat de horeca weer open mocht – de deuren gesloten hield. Er leek wel even soelaas te komen toen het stadsbestuur van Leuven de cafés in de Parijsstraat toelating wilde geven om de terrassen op straat te zetten. Maar desondanks nam Karen toch het moedige besluit om ermee te stoppen.

Slecht nieuws dus voor de klanten van Den Delper. De zaak bestaat al sinds 1972, toen “Dikke Flor” er een van de bekendste bruine kroegen van de streek van maakte. Luc Ponsaerts hoopt alleszins dat de zaak herleeft zodat heel Leuven in 2022 een halve eeuw Den Delper kan vieren.

Foto: Bierfeesten in 1983 aan café Den Delper

Het bericht Corona maakt eerste horecaslachtoffer: café Den Delper sluit deuren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over