Comate is ‘KMO van het Jaar’

4 december 2019 | 18u47 | Gepost door redactie
Comate is ‘KMO van het Jaar’
UNIZO bekroonde zonet COMATE uit Leuven tot nationaal 'KMO van het Jaar'. De uitreiking van de awards vond plaats tijdens het druk bijgewoonde UNIZO-Topseminar in Gent. Met deze verkiezing vraagt UNIZO extra aandacht voor onze KMO's, als motor van onze economie. Zo nemen ze samen de helft van alle privé-tewerkstelling voor hun rekening.
Het bericht Comate is ‘KMO van het Jaar’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Voor wie dacht dat de ingenieurs- en designwereld twee aparte biotopen zijn, zet Comate uit Leuven de puntjes op de ‘i’. Nieuwe toestellen en hulpmiddelen worden er van A tot Z bedacht, ontwikkeld en ontworpen tot een werkbaar prototype, dat rijp is om in productie te gaan. Vooral de extra aandacht voor het meest optimale design, bovenop de louter technologische en andere functionele aspecten wist de jury te bekoren.

Dat in combinatie met een sterk personeelsbeleid en oog voor nieuwe mogelijkheden en markten, waarbij ook spin-offs worden opgericht om eigen ontwikkelingen zelf in de markt te zetten. Zoals Medical Device, goed voor 35.000 kunstheupen het afgelopen jaar. Of de Snowblower, speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse ruiming van de metershoge sneeuwhopen in het noorden van Amerika en Canada.

Comate werd opgericht in 2010 door productontwikkelaar Wouter Foulon. Zes jaar later stapte Sander Van den dries in de zaak als medezaakvoerder. En vandaag is de kaap van 50 medewerkers bereikt. De stevige groei met 30% per jaar (met een nettowinst van 10%) én de verdere -ook internationale- expansie maakten het plaatje voor de jury compleet.

Het bericht Comate is ‘KMO van het Jaar’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over