Changying Wu & Peh-fo Pak: 30 jaar horeca op de Leuvense Oude Markt

Changying Wu & Peh-fo Pak
Heel wat Leuvenaars herinneren zich Ming Dynasty nog. Lang door culinaire liefhebbers bestempeld als een van de beste restauants van Leuven en zelfs als een van DE Oosterse toprestaurants in België.

Chef Peh-Fo Pak verwende zijn gasten op de Oude Markt met culinaire hoogstandjes zoals zijn legendarische kreeft met gember. Zijn echtgenote Changying Wu bouwde van in het begin gestaag verder aan hun imperium. Na de opening van de Ming Dynasty volgde al snel de opening van Wok Dynasty te Heverlee. Vandaag beheert het echtpaar vanuit hun hoofdkantoor in Leuven maar liefst 6 Wok Dynasty vestigingen en de succesvolle Leuvense cocktailbar en eetcafé Bar Nine.

“Bar Nine was een schot in de roos”, zegt Changying. “ Het was tijd voor iets nieuws in Leuven. De Oude Markt is in die 30 jaren veel veranderd en ook het publiek wil vandaag iets anders." "Inderdaad", valt haar echtgenoot en kok Peh-Fo haar bij, "Wij wilden met Bar Nine een nieuw publiek aantrekken. Jonge mensen die houden van een perfect geserveerde cocktail met een lekker hapje.”

30 jaar is een mijlpaal, maar als het van hen afhangt, gaan ze nog lang door op de Leuvense Oude Markt.

30 jaar geleden

Lees meer over