Cafe Pelouse opent de deuren

12 november 2019 | 09u33 | Gepost door redactie
Cafe Pelouse opent de deuren
Café Pelouse is het eerste café van Brouwerij Breda, die midden 2020 actief zou moeten zijn in het centrum van Leuven. Het brouwerijproject is er eentje van Leuvense zakenman Patrick Vanoppen. Het café zelf wordt gemanaged door Arne Mortelmans van café 't Werrek in Wijgmaal.
Het bericht Cafe Pelouse opent de deuren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Café Pelouse is een echt biercafé met een focus op sport ook. “Zo hebben wij een knappe tapinstallatie met 12 kranen. 8 van de kranen dienen voor artisanale bieren van eigen makelij van brouwerij Breda. Bij 4 andere kranen geven wij de kans aan artisanale biertjes uit de regio om getapt te worden”, zegt Gilles. “Er zullen ook steeds belangrijke voetbalmatchen en andere sporten te zien zijn in het café. In café Pelouse is iedereen welkom, er zitten ook wat bruine kroeg elementen in een modern jasje in. Eten zal er niet zijn, de focus ligt op de bieren. Met onze eigen bieren maken wij ook heerlijke beercocktails zoals bv. onze ‘sex on the beer’. Hapjes zijn er wel te vinden met artisanale chips, droge worst en kaas.”

Het café opende de deuren op de Oude Markt 14, in het pand waar vroeger apotheek Baeck was, en is dagelijks geopend vanaf 16 uur en sluit van zondag tot woensdag om 2 uur en van donderdag tot en met zaterdag om 4 uur ’s nachts.

Het bericht Cafe Pelouse opent de deuren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over