Bloemenzaak Stuifmeel & Stamper Vlaams-Brabantse laureaat 'Dag van de Medewerker 2020'

Stuifmeel & Stamper
Goede medewerkers vormen de fundamenten van elke onderneming, zeker in coronatijden. Daarom schreef UNIZO ook dit jaar een wedstrijd uit ter gelegenheid van de ‘Dag van de Medewerker’ op 16 april (voorheen ‘secretaressedag’). Ondernemers die tussen 16 april en 30 juni een leuke actie lanceerden binnen hun onderneming, konden in de prijzen vallen. Inmiddels zijn de winnaars bekend. De Vlaams-Brabantse laureaat werd bloemenzaak Stuifmeel & Stamper, met afdelingen in Heverlee en Korbeek-Lo, genomineerd door Joke Huybrechts van No Jokes - 100% Creative Concepts.

Het unieke aan dit verhaal is dat het gaat over een zelfstandige onderneming die het zo druk had in coronatijden, dat het andere zelfstandige ondernemers - die zelf net minder werk hadden door corona - engageerde om bij hen mee de handen uit de mouwen te steken.

Joke Huybrechts was één van hen: “Bijzondere omstandigheden brachten een bijzonder team samen. We schreven samen een stukje geschiedenis”. De zaakvoerders van bloemenzaak Stuifmeel & Stamper (Nico Thewys en Dave Marechal) brachten een bonte mengeling van freelancers samen. Tien weken hebben ze samen gewerkt om de mooiste boeketten bij alle klanten thuis geleverd te krijgen. Zo kwamen floral designers van over het hele land helpen. Want alleen al voor Moederdag meer dan 1000 boeketten samenstellen, dat doe je niet alleen.

Er groeide een speciale band, solidariteit en vriendschap, ondanks de moeilijke coronatijden. Er werd gelachen, stilgestaan bij verdriet en gewerkt, hard gewerkt. En dit dankzij Dave en Nico, want zij zorgden ervoor dat al die andere ondernemers aan de slag konden blijven.

Voor Joke Huybrechts begon de samenwerking door een mailtje met een bestelling voor een boeket. Haar afsluitende zin 'Als ik jullie kan helpen …' maakte haar de volgende dag van trouwe klant tot  medewerker. Zo verzorgde zij de persoonlijke boodschappen op de kaartjes bij de 1000-den boeketten die de deur uitgingen. Naast haar konden floral designers, die in normale tijden meer dan 200 dagen per jaar naar het buitenland reizen voor de mooiste bloemencreaties, ook bij Stuifmeel & Stamper aan de slag.

Elke Tielemans, directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel, overhandigde hen vandaag dan ook graag de 'Dag van de Medewerker'-trofee voor dit originele initiatief.

Lees meer over