BLINK FOR LIFE masseert Dina Tersago tijdens de Warmste Week

15 december 2019 | 14u48 | Gepost door redactie
BLINK FOR LIFE masseert Dina Tersago tijdens de Warmste Week
Op maandag 16 december laat Dina Tersago zich masseren door de kinesitherapeuten van de Groepspraktijk BLINK in Leuven. Met ‘BLINK FOR LIFE’ organiseren de kinesitherapeuten een actie tijdens de Warmste Week ten voordele van Mamas for Africa. De opbrengst gaat naar vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in Oost-Congo.
Het bericht BLINK FOR LIFE masseert Dina Tersago tijdens de Warmste Week verscheen eerst op Leuven Actueel.

Bij de groepspraktijk BLINK in de Tiensestraat in Leuven kozen ze niet toevallig voor Mamas for Africa als goede doel voor de Warmste Week 2019. Er werken 17 vrouwen en allemaal vinden ze het belangrijk dat vrouwen in hun eigen kracht staan en vertrouwen in hun eigen kunnen. En dat is natuurlijk het raakvlak met Mamas for Africa. Dankzij de steun van donateurs biedt de organisatie in één van de gevaarlijkste regio’s ter wereld, namelijk in Oost-Congo, levensreddende hulp aan vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van geweld en verkrachting.

Mamas for Africa in een notendop

Elk jaar werpt Mamas for Africa een levenslijn uit naar honderden vrouwen die slachtoffer waren van seksueel geweld in Oost Congo of die er lijden aan complexe gynaecologische aandoeningen zoals prolaps.

Medische zorgen zijn het eerste wat een slachtoffer van verkrachting moet krijgen. Dikwijls zijn vrouwen er zo erg aan toe dat ze het zonder speciale verzorging niet redden. Maar psychologische bijstand is al even levensnoodzakelijk. De trauma’s die slachtoffers oplopen worden hen anders fataal in een samenleving waar een enorm taboe rust op verkrachting en slachtoffers eerder worden beschuldigd dan beschermd. Daarnaast zet Mamas for Africa ook volop in op sensibilisering en bemiddeling. Mamas for Africa laat vrouwen vooruitgaan.

Dina Tersago, bekend van onder meer het televisieprogramma ‘Boer zoekt vrouw’, is sinds 2018 ambassadrice van Mamas for Africa.

Het bericht BLINK FOR LIFE masseert Dina Tersago tijdens de Warmste Week verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over