Beste vastgoedproject staat in Leuven

20 september 2019 | 10u00 | Gepost door redactie
Beste vastgoedproject staat in Leuven
De beste Belgische vastgoedprojecten van 2019 zijn donderdag bekroond tijdens de tweede editie van de Real Estate Society (RES) Awards, oftewel de Oscars van de vastgoedsector.
Het bericht Beste vastgoedproject staat in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Grote winnaars dit jaar zijn: Tivoli GreenCity, een nieuwe duurzame woonwijk middenin Brussel, het nieuwe hoofdkantoor van CERA in het centrum van Leuven, en de Chocoladefabriek in Tongeren.

Een achtkoppige jury van experts en prominenten, onder wie Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani en Brussels bouwmeester Kristiaan Borret, loofde de laureaten voor hun sterke inspanningen op het vlak van duurzaamheid, design en innovatie.

Hoofdkantoor CERA

Het eerste project dat in de prijzen viel, was Hoofdkantoor CERA, sinds kort de nieuwe hoofdzetel van de coöperatie CERA in de Muntstraat. Het project is niet alleen bijzonder omwille van de tact waarmee de historische monumenten een injectie aan moderniteit hebben gekregen. Met de restauratie van de historische panden keert CERA bovendien terug naar de roots van de ‘Volksbank van Leuven’ in het hart van de stad. Het gebouw is een realisatie van de Gentse architecten Robbrecht & Daem, het Leuvense AR-TE en Studio Roma. Hoofdkantoor CERA won in de categorie ‘Beste Project voor Institutionele Investeerders’.

“Dit is de perfecte symbiose tussen oud en nieuw, alsof het er altijd was. Deze respectvolle integratie in de binnenstad van Leuven is compleet door de harmonie en interactie tussen interieur en exterieur. Het geheel oogt licht, statig en straalt tegelijk een toegankelijke sereniteit uit. De Leuvenaars zelf hebben het gebouw al aanvaard als een nieuw stukje erfgoed en dat is in een architecturaal rijke binnenstad als die van Leuven een sterke prestatie”, zegt de jury.

 

Het bericht Beste vastgoedproject staat in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant