Be.Art zomercollectie is in aantocht

23 April 2020 | 14u29 | Gepost door redactie
Be.Art zomercollectie is in aantocht
Be.Art is een jonge start-up van vier laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement aan hogeschool UCLL die een passie delen voor kunst en ondernemerschap. Met het initiatief Be.Art steunen ze jonge Belgische kunstenaars, door hen een nieuw canvas aan te reiken. Be.Art breekt los van het doek, muur of beeld en zet zijn schouders onder deze kunst, letterlijk én figuurlijk. Dit door middel van een uniseks kledinglijn.
Het bericht Be.Art zomercollectie is in aantocht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Be.Art staat voor duurzame kleding met een artistieke touch. Are you ready to Be.Art? Fien, Jonas, Lena en Marie zijn 4 ondernemende studenten die met hun Be.Art kledinglijn van de straten een lopend museum willen maken. Zo startten zij hun eerste kledinglijn met uniseks hoodies. De uniseks hoodies bevatten gelijkaardige kenmerken als een museum, namelijk: kunst én een QR-code. Concreet geven ze het penseel aan drie student-kunstenaars uit Leuven en omstreken, die elk binnen hun vakgebied, op een eigen manier hun verhaal laten spreken op een canvas van textiel. Op de achterkant van de hoodies zullen kunstwerken gedrukt worden die elk een eigen techniek bezitten zoals houtskool illustraties, aquarel- en acrylschilderingen die zo de hoodies tot leven zullen laten komen.

Daarnaast geeft een QR code op de mouw van de hoodie de kunstenaars het woord. Bij het scannen van deze code kom je terecht op het online portfolio van de kunstenaar. Meer informatie en nieuwe inzichten over het werk op de hoodie en andere werken van de kunstenaar zijn beschikbaar op hun social media.

Na het succesvol lanceren en een totale uitverkoop van de eerste reeks hoodies neemt Be.Art nu een volgende stap. Binnenkort lanceren zij hun tweede project: een reeks van summerproof én kunstzinnige T-Shirts. Nieuwsgierig naar de volgende stappen van deze startup? Ga zeker een kijkje nemen op Instagram: Be.Art_clothing

 

Het bericht Be.Art zomercollectie is in aantocht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over