Barbara Isenborghs start crowdfunding om krantenwinkel te redden

3 juni 2019 | 10u25 | Gepost door redactie
Doek valt definitief over Kiosk Foch
10.000 euro is het bedrag dat Barbara Isenborghs (45) nodig heeft om haar krantenwinkel Kiosk 't Foch te redden van een faillissement. De vrouw moest haar winkel noodgedwongen drie maanden sluiten om medische redenen en wil heel graag heropenen.
Het bericht Barbara Isenborghs start crowdfunding om krantenwinkel te redden verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Ik baat een enorm goed draaiende krantenwinkel uit. Een droom die is uitgekomen. Tot het lot anders besliste. Ik moest de zaak sluiten, doordat ik een geklemde zenuw had in mijn been. 3 weken heb ik met helse pijn doorgewerkt, tot ik niet meer kon. Ik wou mijn klanten niet in de steek laten. Uiteindelijk ging ik op een zaterdag naar mijn huisarts en 2 uur later lag ik op de operatietafel. Spoedoperatie aan mijn rug. Anders kon ik niet meer stappen. De winkel moest dus dicht…”, zegt Barbara Isenborghs.

Geld nodig voor heropstart

“Nu zijn de gezondheidsproblemen van de baan en kan ik terug starten, als ik het nodige budget bij elkaar krijg om 2 grote rekeningen te betalen. Als deze niet betaald zijn, heb ik geen kranten en/of tijdschriften en Lotto. Dé 2 noodzakelijke dingen voor een krantenwinkel. Ik krijg enorm veel mails en telefoons van ongeruste klanten en de zaak wordt echt gemist, maar ik heb het budget niet.”

Ondertussen heeft het ook nog binnen geregend in de winkel en heeft de stad een heel nieuw plafond moeten plaatsen. Door de waterschade vloog ook nog eens de elektriciteitskast in brand, zorgeloze maanden heeft Barbara niet gekend tijdens haar herstel.

“Hopelijk krijg ik via crowdfunding een deel van het geld samen. Ik zou hiervoor heel dankbaar zijn. Dit is mijn laatste hoop om mijn droom snel te kunnen heropenen.  Wie geld stort, mag daarna voor dit bedrag komen winkelen, maar liefst niet allemaal in de eerste week dat de winkel heropent. Je naam (of bedrijf) komt op mijn spandoek met een dikke DANKU op de kar die elke dag buiten staat en dus zeker door elke passant gezien wordt en last but not least…als ik teveel geld krijg, verf ik mijn vloer en daar komen jullie namen ook nog eens op, met een dikke DANKU erbij!”

Als Barbara haar doel niet haalt, blijft de winkel gesloten en worden alle bijdragen teruggestort op de rekening van de schenkers.

Barbara steunen, kan je hier.

 

Het bericht Barbara Isenborghs start crowdfunding om krantenwinkel te redden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over