Bandagisten hopen snel woonzorgcentrum binnen te mogen

11 juni 2020 | 20u25 | Gepost door redactie
Bandagisten hopen snel woonzorgcentrum binnen te mogen
Om de verspreiding van het coronavirus in perken, werden woonzorgcentra lange tijd gesloten gehouden voor bezoekers. Vanaf 10 juni mogen de rusthuisbewoners weer meer bezoek ontvangen, elke bewoner mag 10 personen ontvangen. Bandagisten vallen voorlopig echter nog uit de boot.
Het bericht Bandagisten hopen snel woonzorgcentrum binnen te mogen verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De heropstart na de lockdown verloopt langzaam maar zeker”, zegt Sophie Dekeyser van Pauwels Orthopedie. “We hopen dat de mensen weer snel terug naar buiten durven en dat we ook snel weer naar woonzorgcentra mogen gaan, want die mensen wachten ook op onze diensten. We gaan namelijk tot bij bejaarden voor allerlei artikelen, denk maar aan compressiekousen, bh’s, maar ook voor schoenen.Als mensen zich niet tot bij ons kunnen verplaatsen, gaan wij tot bij hen. Als we binnen mogen tenminste.”

Sporten

Tijdens de lockdown hebben velen het sporten (her)ontdekt. “We krijgen nu geregeld mensen over de vloer met sportkwetsuren, maar gelukkig ook sporters die preventief bijvoorbeeld kousen tegen verzuring bij het lopen komen halen. Dergelijke kousen beperken de krampen en zorgen voor een betere doorbloeding. Al drie generaties lang geven wij raad om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren.”

Openingsuren voor risicopatiënten

“Van dinsdag tot en met vrijdag reserveren wij een uurtje per dag voor risicopatiënten. Zij kunnen dan, na afspraak, langskomen en snel en in absolute veiligheid geholpen worden. Op die manier komen ze niet in contact met andere klanten.”

Het bericht Bandagisten hopen snel woonzorgcentrum binnen te mogen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over