Apothekers halen ethanol op bij AB Inbev

15 April 2020 | 07u30 | Gepost door redactie
Apothekers halen ethanol op bij AB Inbev
De proefbrouwerij van AB InBev in Leuven, de plek waar alle bierinnovaties getest worden, heeft haar productielijn opgestart om op weekbasis ongeveer 500 liter ethanol 97% te produceren. Deze ethanol is afkomstig uit de restalcohol van de 0,0% bieren die geproduceerd worden in de brouwerij van Leuven. Deze doneert AB InBev integraal aan de apothekers in Vlaams-Brabant zodat zij er handgel en ontsmettingsmiddel van kunnen maken voor de zorgsector.
Het bericht Apothekers halen ethanol op bij AB Inbev verscheen eerst op Leuven Actueel.

Vanessa Valles, brouwerijmanager van de Leuvense proefbrouwerij licht toe: ‘We hebben alles in het werk gesteld om na het bekomen van de nodige goedkeuringen op het vlak van accijnzen en veiligheid, onze destillatiekolom zo snel als mogelijk op te starten. Dit is ons gelukt in minder dan 4 dagen. We zijn dan ook zeer tevreden dat we op die manier ons steentje kunnen bijdragen en we onze lokale gemeenschap kunnen ondersteunen. We merken dat de nood zeer hoog is, aangezien in niet minder dan één uur onze volledige stock voor deze week de deur uitging.”

Dat de nood hoog is, bevestigt Nathalie Engelborghs van het Brabants Apothekers Forum: “Wij krijgen vaak vragen binnen omtrent de beschikbaarheid van ethanol, wat enorm schaars is tegenwoordig. Onze apothekers zijn enorm dankbaar dat AB InBev dit soort solidaire projecten op poten zet”.

Naast de productie van ethanol door de proefbrouwerij, kondigde AB InBev eerder al een steunpakket aan voor de Belgische zorgsector bestaande uit 12.000 flesjes handgel en 18.000 liter ontsmettingsmiddel, beide eveneens afkomstig van de restalcohol van de alcoholvrije bieren.

Het bericht Apothekers halen ethanol op bij AB Inbev verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over