Annaëlle en Alexander starten met wijnconcept The Grape House

1 november 2020 | 11u16 | Gepost door annpeeters
Alexander en Annaelle
Annaëlle de Buck (19) en haar vriend Alexander De Boeck (21) zijn een maand geleden gestart met een bedrijf dat wijn en wijnpakketten verkoopt aan studenten, maar ook aan Leuvenaars die houden van een studentikoos en betaalbaar assortiment.

"Ik heb samen met mijn vriend, Alexander De Boeck, een bedrijf, The Grape House genaamd, opgericht waarbij we wijn verkopen aan studenten in Leuven", zegt Annaëlle de Buck. "Wij zijn beiden student aan de KU Leuven. Ik (19) zit in mijn 2e jaar handelsingenieur en Alexander (21) in zijn 3e jaar industrieel ingenieur. We hebben allebei een passie voor wijn en ondernemen. Toen we deze zomer in Zuid-Frankrijk op vakantie waren met mijn ouders hebben we kennis gemaakt met één van de grootste wijnimporteurs van België. Hij heeft ons begeleid in het kiezen van de juiste wijnen en ons geholpen om ons bedrijf op te starten. We bieden goedkope, maar lekkere wijnen aan voornamelijk uit Zuid-Afrika. Wij hadden vaak het gevoel dat, zowel wij als onze leeftijdsgenoten, geen idee hadden welke wijn te kiezen in de winkel. Wanneer je dan voor een iets goedkopere wijn koos, kon dit serieus tegenvallen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een studentikoos assortiment."

Bestellen kan elke dag tot 18 uur op de website (www.thegrapehouse.be) en Annaëlle en Alexander leveren dan vanaf 18.30 uur coronaproof aan huis. "Uiteraard kan elke Leuvenaar wijn bij ons aankopen. Naast wijnflessen bieden we ook pakketten aan, zoals een kaas- en wijnpakket, een datepakket en binnenkort ook een lockdown pakket. Alle communicatie verloopt via Instagram (@thegrapehousebe). We hebben ons bedrijf een dikke maand geleden opgericht en merken dat het goed vertrokken is."

the grape house

Lees meer over