AE lanceert software voor remote werk met focus op wellbeing van werknemer

26 mei 2020 | 15u12 | Gepost door redactie
AE lanceert software voor remote werk met focus op wellbeing van werknemer
Amper acht weken na de lockdown lanceert het Leuvense AE Architects for Business & ICT met Awaere een software-as-a-service pakket (SAAS) voor remote werk. De software focust naast remote efficiënt werken in team ook op de wellbeing van medewerkers. In de huidige samenleving waar die normaal onder druk staat, is de mentale gezondheid van ieder teamlid namelijk ontzettend belangrijk. Waar polshoogte nemen van de gemoedstoestand niet langer aan de koffiemachine kan, lukt dit bij Awaere door dagelijks in een vingerklik aan te geven of je een topdag hebt of niet.
Het bericht AE lanceert software voor remote werk met focus op wellbeing van werknemer verscheen eerst op Leuven Actueel.

Thuiswerk is het buzzword sinds de massale lockdown van 14 maart. Hét moment voor de consultants van het Leuvense AE Architects for Business & ICT om hun expertise in de strijd te gooien, met 20 jaar ervaring in flexibel werken achter de kiezen. AE ging aan de slag en na 8 weken is het SAAS of software-as-a-service pakket klaar voor lancering: welkom Awaere. Kernwoorden zijn eenvoud, transparantie en efficiëntie. Wat onderscheidt deze innovatie van de concurrentie? Naast remote efficiënt werken in team focust de software ook op de mentale gezondheid van medewerkers.

Bye bye Office 365?

“Traditionele collaboratietools zoals Office 365 of Slack blijven absoluut een rol spelen, maar wij vonden dat er meer nodig was”, aldus Wim Van Emelen, Innovation Project Manager. “De samenleving en manier van werken wordt vandaag getest. We hebben dan ook besloten om onze kennis extern aan te bieden in een sterk vereenvoudigde vorm, door gebruik te maken van onze kerncompetenties: solide architectuur, software craftmanship en kwaliteitsgaranties.”

AE vertrok daarbij vanuit problemen van zowel teamlid als manager en heeft de noden van beide personae na verschillende diepte-interviews in kaart gebracht. “Dit alles gedreven door één visie: om efficiënt flexibel te werken (tijds- en plaatsonafhankelijk) is transparantie de sleutel want dit zorgt voor vertrouwen. Zowel wat de dagplanning betreft als de gemoedstoestand van het team, dat nog minder te monitoren is van op afstand.”

Transparante doelen voor beter teamwerking

Awaere laat toe om heel eenvoudig dagelijkse doelen in te stellen, niet meer dan 5 want dat is praktisch toch niet haalbaar, noch gezond. Dit geeft de teamleden alsook de manager inzicht in de dagtaken. Dagelijks kan iedere werknemer aangeven hoe hij/zij zich voelt en kan alleen de manager hier naar kijken en op inspelen. Zeer belangrijk ook volgens burn-outpsychologe Elke Van Hoof: “Wat we vooreerst zelf kunnen doen, is onze structuur zoveel mogelijk behouden en heel goed voor onszelf zorgen. Mensen die verschillende rollen moeten combineren, proberen best te aanvaarden dat ze niet iedere rol even goed kunnen uitvoeren. Je kan niet 100 procent ouder zijn én 100 procent werknemer én 100 procent collega, enzovoort”, zegt de professor. “Daar moeten we mild voor zijn. We mogen onze standaarden even naar beneden halen. Ik roep dan ook de werkgevers op in dialoog te gaan met hun medewerkers. Want het ergste wat er kan gebeuren, is dat we de werkbelasting verhogen.”

Software met toekomst

In de nabije toekomst komen er heel wat bijkomende functionaliteiten bij op het Awaere-platform die zullen toelaten dat de manager verder interactie kan aangaan met zijn team. Ook worden er bijkomende inzichten gegeven aan zowel het teamlid als de manager. In een enterprise editie zullen integraties op maat kunnen worden geïmplementeerd. Want dat is wat AE wil: de uitdaging van flexibel werken omzetten in een opportuniteit om efficiënter te werken, vandaag en morgen. Daar wordt iedereen beter van.

Van consultancy naar SAAS?

Met 20 jaar ervaring in IT-consultancy en bedrijfsarchitectuur, evolueert AE stilaan naar een organisatie die naast klassieke consultancy ook meer managed services zal aanbieden. Awaere is hier nog maar het topje van de ijsberg.

Het bericht AE lanceert software voor remote werk met focus op wellbeing van werknemer verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over