Acco wordt exclusieve distributiepartner van Compendium Geneeskunde

15 juni 2020 | 10u16 | Gepost door redactie
Acco wordt exclusieve distributiepartner van Compendium Geneeskunde
Acco, Vlaamse uitgeverij en boekhandel voor en door studenten, wordt exclusieve distributiepartner van Uitgeverij Synopsis, beter bekend als Compendium Geneeskunde. Dit studiemateriaal voor studenten Geneeskunde is sinds 2016 een vaste waarde binnen de medische uitgeefsector in Nederland. Om nu ook de Vlaamse markt te veroveren, besliste Compendium Geneeskunde exclusief samen te werken met Acco. Op die manier willen ze Nederlandstalige studenten in België kennis laten maken met dit studiemateriaal geschreven door studenten in nauwe samenwerking met Nederlandse en Vlaamse artsen uit het werkveld.
Het bericht Acco wordt exclusieve distributiepartner van Compendium Geneeskunde verscheen eerst op Leuven Actueel.

Acco is de enige Vlaamse boekhandel en webshop (accomedical(dot)be) met een uniek en gespecialiseerd aanbod (para)medische vakliteratuur voor de (para)medische professional (arts, verpleegkundige,…), docent en student. Na overleg met mogelijke Belgische distributiepartners, beslisten de twee Nederlandse artsen, Veerle Smit en Romée Snijders, die aan de bakermat van het Compendium Geneeskunde liggen om met Acco in zee te gaan.

‘Het sterke, medische uitgeefportfolio, de ervaring met digitale leerplatformen en de kennis van marketing in de medische sector zowel bij studenten en docenten als bij medische professionals, hebben ons overtuigd’, licht Veerle Smit, medeoprichter van Compendium Geneeskunde, de samenwerking toe. ‘En natuurlijk was het feit dat Acco net als Compendium Geneeskunde werd opgericht door studenten voor studenten een doorslaggevende factor. We delen immers dezelfde filosofie’, aldus Smit.

Een uniek studieboek

Het Compendium Geneeskunde verscheen voor de eerste keer in 2016 en werd uitgebracht door (toen) twee Nederlandse Geneeskundestudentes, Veerle Smit en Romée Snijders. Zij brachten voor de eerste keer alle leerstof van de universitaire richting Geneeskunde onder in één boekenreeks. Deze reeks heeft als doel om studenten het overzicht te laten behouden over de enorme hoeveelheid leerstof die ze moeten verwerken.

Doordat alle informatie in slechts één enkele boekenreeks wordt gebundeld, raakte het Compendium Geneeskunde razend bekend bij studenten, docenten en dokters in heel Nederland. Gezien het succes van het boek in Nederland, willen de beide dames, ondertussen afgestudeerd, ook het marktpotentieel in de Belgische markt voor dit unieke werk helemaal benutten. Daarvoor kiezen ze nu voor een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met Acco.

Vicky Adriaensen, CEO van Acco, ziet een rooskleurige toekomst: ‘Het is prachtig om te zien hoe twee uitgeverijen die oorspronkelijk door studenten zijn opgericht en studiemateriaal creëren voor studenten, nu partneren. Onze filosofie komt volledig overeen en bovendien vullen de publicaties van Uitgeverij Synopsis ons bestaande aanbod aan studiemateriaal voor de opleiding Geneeskunde mooi aan. We kijken alvast uit naar een voorspoedige samenwerking met Uitgeverij Synopsis.’

Ambities van Acco op de Belgische markt qua studiemateriaal voor studenten

Acco staat vandaag al in de top 3 van Vlaamse uitgeverijen met studiemateriaal op maat van de student Geneeskunde. Dankzij deze samenwerking wenst Acco zijn reeds bestaand portfolio aan (para)medisch studiemateriaal nog extra te versterken en uit te breiden. Met deze publicaties geschreven door studenten voor studenten speelt Acco in de eerste plaats immers in op de noden van de Vlaamse studenten Geneeskunde. Bovendien zet Acco dankzij deze samenwerking een verdere stap in de richting naar het marktleiderschap in Nederlandstalig studiemateriaal voor de opleiding Geneeskunde.

Toekomstplannen van Compendium Geneeskunde

Compendium Geneeskunde stelt voorop dat het in 2020 een omzet van €900.000 zal realiseren. Naar de toekomst toe wil de uitgeverij nog andere pocketversies van het Compendium Geneeskunde uitbrengen en zich ook gaan richten op de verpleegkundige en huisartsenmarkt met aangepaste pocketversies. Acco zal deze in België dan eveneens op de markt brengen.

Het bericht Acco wordt exclusieve distributiepartner van Compendium Geneeskunde verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over